Google Analytics custom segments sharing!

Ik was net met een klant aan het overleggen over hoe je een bepaalde segmentatie in Google Analytics zou kunnen maken, gebruik makend van de Advanced Segments functionaliteit, toen ik me bedacht dat sommige van die segmenten voor iedereen van toepassing zijn!

Dus, ik ga in deze post twee van mijn segmentaties met jullie delen, en hoop dat jullie in de comments hetzelfde zullen doen!

Omdat de enige manier om segmenten te sharen op dit moment is door screenshots te maken, heb ik een Flickr groep opgezet voor deze segmentaties, Google Analytics segments. Als je je segmentaties wil delen kun je een screenshot in die groep toevoegen, of hier in de comments een link droppen dan voeg ik hem toe. Graag het commentaar op Flickr in het engels, zodat we in deze groep ook internationaal kunnen gaan delen!

De eerste segmentatie die ik gebruik voor een aantal sites is mijn social media segment (klik voor de grote versie op Flickr):

Social Media Traffic Google Analytics Segment

Dit segment gooit simpelweg alle bezoekers via grote social media sites in 1 segment. Erg handig om het gedrag van bezoekers uit Social Media op je site te bestuderen.

Het tweede segment is het segment wat de directe aanleiding was voor deze post, het webmail traffic segment:

Webmail Traffic Google Analytics Segment

Dit segment probeert alle bezoekers die vanuit een webmail omgeving naar je site klikken te vangen.

Heb je toevoegingen aan deze segmenten of heb je zelf segmenten die je wil delen? Laat het horen in de comments!

Reacties (10)

Reacties zijn gesloten.