Google Analytics Widget

Vandaag op het WebAnalyticsCongres werd er mede gedeeld dat momenteel ca 73% van de nederlandse websites werkt met Google Analytics als statistieken pakket. Een mooie ontwikkeling als je het mij vraagt, gezien het feit dat het pakket vele basismogelijkheden keurig verzorgd maar ook de mogelijkheid biedt voor het meten van conversies.

Een aantal maanden geleden ben ik al eens via Ton Wesseling in aanraking gekomen met VivaLytics. VivaLytics is een applicatie welke we ook wel een widget noemen. Een widget is een verkleinde weergave van een website die je vanaf je bureaublad (veelal) kan gebruiken voor het weergeven van bepaalde data vanaf die website.

VivaLytics is een Yahoo product en is momenteel op mijn laptop niet meer te gebruiken door een beperking op het inlogproces en dus ben ik op zoek gegaan naar vergelijkbare, maar het liefst betere, widget voor Google Analytics.

Vanuit die zoektocht kwam ik onder andere op de volgende alternatieven die ik de lezers van deze blog niet wil onthouden. Een widget is namelijk een perfecte manier om je belangrijkste statistische informatie over je website bezoek vanaf je bureaublad met grote regelmaat te kunnen controleren.

  • VivaLytics: Een yahoo product, momenteel problemen met inloggen.
  • DashaLytics: Een hele mooie widget, echter alleen voor Mac geschikt.
  • About Nico: Mooie widget die afgeleid is van de Analytics Reporting Suite, maar vereist Adobe Air. Adobe Air heeft een update gedaan, maar About Nico zal dit nog moeten verwerken zoals het nu blijkt.
  • ApperCeptive: Previews ook hier zien er wederom goed uit, derhalve MT4 Only en dus niet overal bruikbaar
  • Monitus: Een firefox add-on die dicht bij een widget in de buurt komt, maar het dan toch weer niet is.

Al met al, veel gevonden, niets werkt (behalve dan DashaLytics op de IMac). Iemand anders nog bruikbare, werkbare Analytics Widgets om hier aan te prijzen?

Post ze hieronder en je maakt waarschijnlijk 73% van de nederlandse webmasters een stukje gelukkiger.

Reacties (10)

Reacties zijn gesloten.