40+ Google Analytics tools, add-ons & plugins

Dat Google Analytics een krachtige tool is om het gedrag van de bezoekers aan je website in kaart te brengen hoeven we je niet meer te vertellen. Maar dat je door middel van diverse add-ons, plugins en tools die Google Analytics data eenvoudig kunt combineren met bijvoorbeeld e-mail of search gegevens is misschien wel nieuw voor je. Daarom vind je hieronder een lijst met meer dan 40 van deze extraatjes die je Google Analytics data nog krachtiger kunnen maken of het werken met Analytics vergemakkelijken. Ze zijn verdeeld in 16 categorieën; van benchmark tot zoekmachineoptimalisatie.

Benchmark

See the Stats
See the Stats is een benchmark tool waar site eigenaren die zich aanmelden website statistieken (Google Analytics data) zien van alle anderen geregistreerden. See the stats biedt daarnaast ook de mogelijkheid bezoekgegevens via een widget op je site te tonen. Voor potentiële adverteerders bijvoorbeeld.
www.seethestats.com

Campagne

Google Analytics campaign builder with short URL and Twitter posting
Deze tool is een uitgebreidere variant van Google Analytics´ eigen ´URL Maker´ of zoals ze zelf zeggen: ´an easier and more time saving solution to create Google Analytics Campaign URLs.´ De Google Analytics campagne URL´s zijn direct te exporteren naar Excel en ook met een druk op de knop te als ´verkorte´ URL in bijvoorbeeld Twitter te plaatsen.
www.savio.no

Linktag Builder
Een uitgebreide versie van Google´s hulpprogramma voor URL´s. Via deze tool kun je naast de standaard campagnevariabelen ook direct de URL´s naar Excel exporteren, meerdere URL´s in 1 sessie voorzien van tags, annotaties toevoegen en no-overide tags toevoegen.
www.linktagbuilder.com

Content Management Systeem (CMS)

Axiom CMS
Axiom CMS Software was een van de pilots die Google Analytics gebruikt heeft bij de integratie van de Google Analytics API in een CMS. Via Axiom CMS is het mogelijk om direct uit Google Analytics data over paginabezoeken te halen en deze worden in het Content Management Systeem gepresenteerd zodat je als editor direct de belangrijkste kengetallen ziet van de pagina waarin je aan het werk bent.
www.axiomcms.com

GX Webmanager Google Analytics Integration
Het Content Management Systeem van GX heeft een koppeling met Google Analytics waardoor bezoekgedrag zichbaar wordt binnen het CMS van GX.
www.gxwebmanager.com

Data visualisatie / Dashboard

Youcalc On Demand Analytics
Youcalc is een platform wat dat via een real-time connectie met Google Analytics je de mogelijkheid geeft Apps te maken voor gebruik in iGoogle, mobiele telefoons, Intranet, weblogs etc. Op deze manier kun je maatwerk dashboards ontwikkelen, integraties maken met andere databronnen en kun je de Google Analytics statistieken bekijken zonder in te hoeven loggen via het web.
www.youcalc.com

Trakkboard
Trakkboard is een tool waarmee je persoonlijke, maatwerk Google Analytics KPI dashboards kan maken. Het biedt je de mogelijkheid data van verschillende Google Analytics accounts te combineren en je webstatistieken te volgen vanaf je bureaublad (zonder steeds in te hoeven loggen in Analytics).
www.trakkboard.com

Embedded Analytics
Via Embedded Analytics kun je Google Analytics rapportages integreren in je eigen website. Je definieert zelf de gewenste metrics en bent vervolgens in staat deze in de door jou gewenste vormgeving, volgorde etc. te presenteren.
www.embeddedanalytics.com

AnalyticsView
AnalyticsView is een tool waarmee je persoonlijke, maatwerk rapportages kan bouwen gebaseerd op je eigen Google Analytics data. De tool bevat een groot assortiment bestaande templates waaruit je kan kiezen maar je kan uiteraard ook je eigen vorm ontwikkelen. De rapporten zijn vervolgens eenvoudig te delen, gestandaardiseerd te versturen etc.
www.analyticsview.com

Klipfolio
Klipfolio is een dashboard tool waarbij je uit de dataset van Google Analytics je gewenste dashboard bij elkaar klikt. Het dashboard is vervolgens bijvoorbeeld op je bureaublad te plaatsen waardoor je op een eenvoudige manier een overzicht hebt van de belangrijkste metrics.
www.klipfolio.nl

Visual Basic Macros
Deze tool(s) geven je de mogelijkheid data naar MS Office te exporteren, data uit verschillende Google Analytics profielen te combineren, data op persoonlijke wijze te visualiseren of bijvoorbeeld te implementeren binnen MS Powerpoint.
gatoexcel.blogspot.com

Google Analytics Visualizer
De Google Analytics Visualizer is een tool gebaseerd op de Visual Basic Macros. Hiermee kun je data op eigen wijze visualiseren.
mikaelspage.blogspot.com

Polaris Desktop Widget
Met deze desktop Widget kun je alle gewenste Google Analytics data een plek geven op, je raad het al, je desktop.
www.desktop-reporting.com

Google Analytics Reporting Suite (Adobe)
Adobe heeft een Adobe AIR applicatie ontwikkeld waarmee je Google Analytics data op een eenvoudige en overzichtelijke manier op je desktop kan presenteren.
www.adobe.com

Fire Analytics
Fire Analytics is een Firefox extensie waarmee je Google Analytics rapportages integreert in de Firefox browser.
addons.mozille.org

Trendly
Trendly is een dashboarding tool die stijgingen en dalingen in de Google Analytics metrics laat zien. Of zoals ze het zelf zeggen: Google Analytics keeps track of your website. We keep track of your Google Analytics.
trendly.com

E-mail

Mailchimp
Mailchimp is een e-mail packet met een volledige integratie met Google Analytics. Op deze manier kun je Google Analytics data combineren met de data uit je e-mail pakket en zo zie je bijvoorbeeld hoe je nieuwsbriefontvangers zich over de site begeven maar je kan ook analyseren waar nieuwe inschrijvers vandaan komen. Allemaal geïntegreerd in de nieuwsbriefoplossing van Mailchimp.
www.mailchimp.com

Blinker MailPlus
De e-mailsoftware van Blinker heeft een Google Analytics koppeling waarmee je bij de opmaak van je nieuwsbrief direct de benodigde campagnevariabelen kan meegeven zodat latere analyse in Google Analytics mogelijk wordt.
www.blinker.nl

Graphic Mail
Google Analytics integreert eenvoudig met de e-mail software van Graphic Mail. Zo kun je instellen dat de links in je e-mailcampagne automatisch worden gevolgd. Scheelt veel ‘tag’ werk!
www.graphicmail.nl

Excel

Google Analytics Data Fetch
Deze functionaliteit geeft je de mogelijkheid Google Analytics data naar Excel te exporteren zonder dat je een plugin hoeft te installeren. Je kunt deze daarnaast makkelijk tweaken naar je persoonlijke wensen en delen met anderen.
mikaelspage.blogspot.com

Excellent Analytics
Excellent Analytics is een eenvoudige Excel plugin waarmee je Google Analytics data in je Excel werkblad importeert. Vervolgens kun je queries bouwen met alle in Google Analytics aanwezige rapportages.
excellentanalytics.com

Tatvic Google Analytics Excel Plugin
De Tatvic GA Excel Plugin is een data import tool voor Google Analytics. Hiermee importeer je Google Analytics rapportages in Excel voor verdere verwerking op je Excel werkblad.
gaexcelplugin.tatvic.com

Shufflepoint
Shufflepoint integreert Excel met Google Analytics door de ´web query´ functionaliteit van Excel te gebruiken. Hierdoor kun je in Excel je gewenste rapportage bouwen gebaseerd op je Google Analytics rapportages. Via een druk op de knop kun je vervolgens de data verversen naar de meest actuele stand van zaken.
www.shufflepoint.com

Export to Google Docs from Google Anlaytics
De naam van de tool zegt het al; exporteer data vanuit Google Analytics naar je Google Docs. Het werkt alleen als hetzelfde account voor zowel Analytics als ook Docs wordt gebruikt en is gelimiteerd op 10000 rijen data.
userscripts.org

Functionaliteit

Better Google Analytics
Better Google Analytics is een Firefox extensie waarmee je verschillende Greasemonkey userscripts kunt toepassen op Google Analytics. Bijvoorbeeld: Auto acces Google Analytics account, Add search to GA keywords report, GA full screen reports, Advanced data selection, Quick content search en nog veel meer.
www.vkistudios.comm

Google Analytics Profile Switching
Een Greasemonkey script voor Firefox waarmee je eenvoudig kunt wisselen tussen diverse profielen. Waar je normaal gesproken bij het switchen van profiel op het algemene dashboard van Google Analytics uitkomt blijf je door middel van dit script in dezelfde rapportage zitten (in een ander profiel).
blog.vkistudios.com

Goal copy
Goal copy is een Firefox extensie waarmee je eenvoudig doelen kunt kopiëren naar een ander profiel.
www.lunametrics.com

Google Analytics Bookmarks
Een handigheidje om tijd te besparen. Scripts voor het kopiëren van doelen, profielen en filters.
browserbits.blogspot.com

GARE Default Applied Advanced Settings
Een extra functionaliteit voor Firefox (Greasemonkey script) waarmee je Geavanceerde segmenten in Google Analytics standaard aan kan zetten bij inloggen in je account.
www.roirevolution.com/blog

Implementatie

SiteScan
Staat het Google Analytics Javascript wel op elke pagina van je website? SiteScan van EpikOne voert een check uit. Via een tekst en reguliere expressie zoekopdracht scant SiteScan je website op zoek naar het Google Analytics tracking script.
www.sitescanga.com

WASP (Web Analytics Solution Profiler)
De WASP is een Firefox plugin die checkt of de Google Analytics op alle pagina´s van je website staat en correct is geïmplementeerd.
webanalyticssolutionprofiler.com

Statistics Detector
De Statistics Detector is een Greasemonkey script voor Firefox. Het voert een tekst en reguliere expressie zoekopdracht uit in de code van je website en zoekt naar de Google Analytics tracking code (en andere web analytics tools).
yoast.com

ObservePoint
ObservePoint is een tool die je website crawlt en zoekt naar de Google Analytics code. Je krijgt hiermee dus een overzicht van pagina´s die eventueel niet zijn voorzien van een code maar daarnaast krijg je ook inzicht in de laadtijd van de pagina (en het tracking script in het bijzonder).

Mobiel

Analytics App for iPhone
Een Google Analytics app voor op je iPhone of iPod Touch. Er zitten meer dan 55 Google Analytics rapportages in. Een snelle en eenvoudige manier om je Google Analytics rapportages te benaderen.
analyticsapp.com

Google Analytics for Android
Een Google Analytics applicatie voor je Android telefoon.
www.analyticsmarket.com

Google Analytics App for Windows Mobile
Een Google Analytics applicatie voor Windows telefoons. Visueel niet zo spannend als de iPhone en Android App.
pocketnow.com

Signalering

FutureNow OnTarget
OnTarget is een tool die op basis o.a. Google Analytics data automatisch adviezen genereert voor een hogere conversie. De tool creëert een to-do lijst met ´high-impact changes´ gebaseerd op learnings die de tool uit je Google Analytics data destilleert.
futurenowinc.com

Social Media

PostRankAnalytics (Social Engagement)
Met de tool van PostRank Analytics meet wat er buiten je website gebeurt op Twitter, Facebook etc. Het geeft je een overzicht van het bereik van je content (buiten je eigen site) en rapporteert over het engagement van bezoekers. De tool heeft een integratiemogelijkheid met Google Analytics waardoor je een compleet beeld krijgt van alles wat er binnen en buiten je website afspeelt.
analytics.postrank.com

Social Media Metrics Greasemonkey Plugin For Google Analytics
Een Greasemonkey script voor Firefox gebruikers waarmee je eenvoudig informatie in Google Analytics importeert vanuit onder andere: Digg, Del.icio.us, Yahoo inLinks, StumbleUpon en nog veel meer.
blog.vkistudios.com

Survey

Kampyle Voice of Customer
Kampyle is een feedback tool waarmee site-bezoekers commentaar kunnen geven op je website (positief en negatief). Via een Google Analytics integratie kun je zien hoe bezoekers de diverse pagina´s in je website beoordelen maar ook wat bijvoorbeeld de herkomst is van ontevreden bezoekers.
blog.kampyle.com

Toolbar

Easynet Analytics Toolbar
Via de Easynet Analytics Toolbar kun je eenvoudig je Analytics rapportages bereiken via je browser. Je kunt daarnaast ook de belangrijkste metrics standaard op de Toolbar tonen.
easynetanalytics.com

Weblog

Yoast Google Analytics Plugin for WordPress
De Google Analytics Plugin voor WordPress zorgt ervoor dat na installatie al je pagina´s automatisch van een Google Analytics tag zijn voorzien. Daarnaast worden ook alle uitgaande links en downloads automatisch gemeten en worden bijvoorbeeld ook AdSense clicks gerapporteerd.
yoast.com

Google Analyticator (WordPress)
De Google Analyticator zorgt ervoor dat alle pagina´s van je WordPress blog automatisch van het juiste Google Analytics javascript worden voorzien.
ronaldheft.com

Google Analytics Tracking Module (Joomla)
De GA Tracking Module zorgt ervoor dat alle pagina´s van je Joomla website automatisch worden voorzien van een Google Analytics tracking.
extensions.joomla.org

Webshop

OrangeValley Google Analytics Optimized
Magento is een open source ecommerce platform waarmee je eenvoudig webshops bouwt. Via de OrangeValley Google Analytics Plugin zorg je ervoor dat alle pagina´s binnen je website automatisch van een Google Analytics tag worden voorzien. Handige features van deze plugin zijn dat je alle stappen van de checkout automatisch tagt, terugkerende kopers worden automatisch gesegmenteerd, internal search wordt uitgelezen en het aantal zoekresultaten wordt direct meegegeven.
www.magentocommerce.com

Fooman Magento Google Analytics Plugin
Via Fooman’s Google Analytics Plugin zorg je ervoor dat alle pagina´s binnen je website automatisch van een Google Analytics tag worden voorzien.
www.magentocommerce.com

Zoekmachine optimalisatie

SEO Rank Monitor
Via de SEO Rank Monitor worden je rankings in de zoekmachines (natural search) automatisch gekoppeld aan Google Analytics. Je ziet hiermee naast de ranking die je op bepaalde zoekwoorden hebt, ook hoeveel bezoekers dit keyword op deze positie heeft opgeleverd.
www.seorankmonitor.com

Concentrate Long Tail Search Analytics
Concentrate is een search analytics tool voor SEO en SEA analyse. Door middel van een Google Analytics integratie vind je alle belangrijke informatie over keywords, positie, bezoekers en conversie op 1 plek.
www.concentrateme.com

Wordstream
Wordstream is een tool voor search analytics en gecombineerd met Google Analytics levert je deze tool een schat aan informatie op over keywords, posities, bezoekers, conversie en opbrengsten.
www.wordstream.com

Reacties (14)

Reacties zijn gesloten.