Monster.com: bijna 1500 openstaande webanalyse vacatures

peopleZo laat op de avond kom je wel eens een kort artikeltje tegen waarover je denkt: “Het worden mooie tijden voor webanalisten”. In de korte berichtgeving op het Jupiter Research Blog over het feit dat webanalytics leverancier Omniture universiteits studenten gaat trainen in webanalyse wordt terloops genoemd dat er momenteel bijna 1500 openstaande webanalyse vacatures zijn op vacature website Monster.com.

Wow, dat is veel. Een groot te kort dus in de Verenigde Staten. Als ik hier wat vacature websites bezoek vind ik echter weinig webanalyse vacatures. Is dit stilte voor de storm? Gaan wij hetzelfde tekort krijgen over een aantal jaren, of zijn er in Nederland van nature meer analytische mensen?

Mocht je iemand zoeken: maak dan natuurlijk gebruik van onze vacature ruimte!

Reacties (1)

  1. andre.scholten@gmail.com'

    Ten opzichte van Nederland valt het nog mee. Omgerekend is er hier 1 web analyse vacature per 684.515 inwoners en daar per 202.549 inwoners (berekend op basis van totale bevolking). Dat is een factor 3.4, we lopen dus zeker wel achter maar dat zal volgens mij binnen 2 jaar gelijkgetrokken zijn.

    Stilte voor de storm dus inderdaad.

Reacties zijn gesloten.