Review: Congresdag #WAC12

Afgelopen donderdag was het weer zover: het Web Analytics Congres stond op de agenda. Voor mij een congres waar ik ieder jaar naar uitkijk. Dat wil niet zeggen dat ik vind dat het ieder jaar mij evenveel voldoening geeft.

We hebben al boekreviews op dit platform en waarom dan ook geen review met betrekking tot congressen waar we elkaar ontmoeten.

De aankomende tijd zullen hier artikelen verschijnen over de sprekers en hun verhaal zodat ook de mensen die er niet waren kunnen profiteren van onze aanwezigheid.

Ik heb de review onderverdeeld in een zestal onderdelen:

  1. Organisatie
  2. Sprekers
  3. Interactie
  4. Locatie
  5. Eten en drinken
  6. Prijs

De beoordeling is als volgt:

— Slecht
– Onvoldoende
-+ Voldoende
+ Goed
++ Uitstekend

Organisatie +

Het programma startte om 9:30 uur. Een prima tijd om te beginnen. Mensen die iets verder moeten reizen kunnen nog op tijd aankomen. Het programma is opgedeeld in keynote sprekers en tussendoor zijn er parallel rondes met diverse sprekers. Pauzes zijn prima ingedeeld en er is voldoende tijd gereserveerd voor de hapjes en drankjes en het netwerken.

Het fijne van een parallel ronde is dat er een ruim aanbod is van sprekers waaruit je kan kiezen dus voor ieder wat wils. Nadeel is echter dat wanneer je op basis van de beschikbare informatie een keuze hebt gemaakt en de prezi tegenviel, je baalt dat je niet naar een andere bent geweest die ook je interesse had.

Maar gelukkig hebben we dan de sheets nog 🙂 Ik verwacht dat het beschikbaar maken snel volgt op het congres. Mensen willen graag hetgeen waarover ze enthousiast zijn geworden de volgende dag(en) ophalen en bewaren. Het is nu nog vers en men kan dan gelijk de aanwezigheid intern delen met de sheets en het verhaal eromheen. Op moment van schrijven heb ik de prezi’s nog niet gezien.

De website biedt vooraf voldoende informatie over het congres. Ik zou graag een directe ingang willen zien naar de prezi’s van het congres of in ieder geval een melding wanneer ze beschikbaar zijn. Het is nu zoeken (wat niet kan op de website) naar de prezi’s.

Sprekers ++

Laten we wel wezen dat een spreker als Avinash er al voor zorgt dat dit onderdeel een dikke voldoende verdient. De keynote sprekers leggen het fundament van het congres. En wanneer je een stevig fundament legt, krijg je van de aanwezigen al gauw een voldoende. De sprekers eromheen zorgen voor de extra’s en de praktische lessons to be learned. De overige keynote sprekers waren een prima aanvulling op Avinash. Ik heb helaas de laatste moeten missen maar gezien de tweets was het zeker de moeite waard. De sessies tussendoor schommelden qua inhoud en kwaliteit. Maar overall kan ik zeggen dat ik van iedere sessie wel iets hebben kunnen meenemen.

Interactie -+

Ik vind het fijn als er gedurende een congres momenten zijn waarop interactie plaatsvindt. Natuurlijk is er altijd het vragenrondje maar interactie is voor mij meer dan dat. Bij de sessies waaraan ik deelnam was, was de interactie in mindere mate aanwezig. Voor mij was het voldoende om vragen achteraf te stellen.

Wat ik miste was de integratie met Social Media. Ik heb veel tweets voorbij zien komen met kritische vragen en opmerkingen. Wanneer je die live laat meelopen heb je volgens mij een prima aanknopingspunt voor meer interactie tijdens het congres.

Locatie ++

Het congres werd gehouden in Houten bij Hotel Houten. Midden in het land. Prima te bereiken met openbaar vervoer. In mijn geval 3 uurtjes van deur tot deur. Het hotel zag er mooi uit en er was voldoende ruimte voor alle aanwezigen. In de pauzes was er in de daarvoor bestemde ruimtes meer dan genoeg ruimte voor sponsoren en bezoekers. Wanneer men de behoefte had kon men zich prima even terugtrekken.

Eten en drinken ++

De innerlijke mens heeft op een dergelijke dag ook zijn aandacht nodig. Dit was uitstekend verzorgd. Er was onbeperkt koffie en thee. Tussen de bedrijven door kon je zelf je cappuccino of espresso maken en meenemen. Het eten was heerlijk en zeer uitgebreid. Als daar niet iets tussen zat wat je goedkeuring kon dragen dan weet ik het niet meer.

Prijs +

De congresdag heeft een prijs van EUR 395,- met korting kon je voor EUR 295,- naar Houten afreizen. Eerlijk gezegd vond ik het vorig jaar niet in verhouding staan met hetgeen werd geboden. Dit jaar vind ik het een prima verhouding tussen prijs en kwaliteit. Dit is wat ik minimaal verwacht voor deze prijs.

Overall +

Ik vond het Webanalytics Congres dit jaar goed. Ik ging met een smile op mijn gezicht naar huis. Laat ik wel zeggen dat Avinash voor 50% hiervoor verantwoordelijk is geweest. Als dit het niveau wordt voor de aankomende jaren ben ik zeer zeker weer van de partij. Ik zou de mensen die iets met BIG data, online optimalisatie en online marketing hebben te maken, adviseren volgend jaar ruimte te reserveren voor het Web Analytics Congres 2013.

En jij, wat vond jij ervan?

Reacties (1)

Reacties zijn gesloten.