Sanoma zoekt ervaren webanalist

logo_sanoma_mediaDé webanalist die zich als een vis in het water voelt met het werken in Google Analytics, Visual Website Optimizer, Qlikview en Sitespect en met het gebruik van data om zo tot slimme inzichten te komen.

Sanoma

Sanoma is met haar publiekstijdschriften, custom media magazines, events, websites, mobiele sites, mobiele apps en iPad apps het grootste mediabedrijf in bereik in Nederland. Sanoma bereikt met al haar media circa 90% van de Nederlandse bevolking (13+) en 80% van alle internetters (13+) in Nederland. Lezers en bezoekers waarmee Sanoma generaties lang een (h)echt contact heeft opgebouwd.
Het portfolio van Sanoma bestaat uit meer dan 100 uiteenlopende A-merken waaronder AutoWeek, Donald Duck, delicious., Flow, Kieskeurig.nl, Libelle, Margriet, NU.nl, Viva, Vrouwonline.nl, SchoolBANK.nl, Startpagina.nl en Tijdschrift.nl.
Sanoma positioneert zich als een grensverleggend mediahuis, dat met haar expertise, creativiteit en aansprekende content adverteerders de juiste context biedt om hun doelstelling te realiseren. Meer informatie over Sanoma vind je op sanoma.nl.
Sanoma Nederland is een divisie van de Sanoma Group, een Europese mediagroep actief in verschillende mediasectoren in twintig landen.

Afdeling

De afdeling Consumer & Trade Marketing (CTM) bestaat uit vijf onderdelen: Trade Marketing, Consumer & Marketing Intelligence, Customer & Campaign Services, Subscription Marketing en Business Development & Branding. Binnen de afdeling Subscription Marketing is (naast de teams BaseManagement, Callcenters en Titelspecifieke Werf) het E-Commerce Team actief. Binnen het E-Commerce Team zoeken wij een gedreven en ervaren

Webanalist (36 uur per week, m/v)

Het E-Commerce team is binnen CTM verantwoordelijk voor de online abonnementenwerf, inzet van online verkeersbronnen, conversie- en omzetoptimalisatie op de abonnementenshops en de opvang van het door offline campagnes gegenereerde verkeer. Het team bestaat 7 vaste medewerkers.

De functie

De webanalist maakt inzichtelijk wat de huidige prestaties zijn van de websites van Sanoma (abonnementenshops en een aantal titelsites) en is in staat om deze prestaties om te zetten naar concrete verbeteradviezen voor de afdeling E-Commerce. Google Analytics is het belangrijkste hulpmiddel van de webanalist voor rapportage en webstatistieken. Voor meer verdieping initieert de webanalist usability onderzoeken en testen. Uiteindelijk leiden de activiteiten van de webanalist tot concrete adviezen richting de manager en channelmanagers van de afdeling. Daarnaast helpt de webanalist bij de implementatie van verbeteringen en is hij/zij verantwoordelijk voor alle metingen op de webshops.

Werkzaamheden

Concreet betekent dit de volgende werkzaamheden:

 • Eindverantwoordelijk voor meten, analyseren en optimaliseren van 20-60 tijdschriften webshops (abonnementen)
 • Onderzoeken van trends in bezoekersgedrag, online tools en marktontwikkelingen t.b.v. conversie-optimalisatie
 • Het geven van fact-based advies over online business strategieën aan verschillende stakeholders, van management tot marketeers
 • A/B en MVT testen op zowel webshops als op de sites van de tijdschriften zelf (Visual Website Optimizer en Sitespect)
 • Advies geven over inzet marketinginstrumenten bij online en multichannel campagnes van A-merken
 • Onderhouden geautomatiseerde rapportages (Qlikview)
 • Tag management
 • Lead in testen en implementeren van nieuwe analysetools
 • Data-integratie en ontwikkeling marketing intelligence binnen de organisatie
 • Verbetering van datagerelateerde processen en efficiency

Jouw profiel

 • HBO/academisch werk- en denkniveau;
 • Minimaal 3 jaar ervaring en aantoonbare capaciteiten als webanalist;
 • Op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van analyse, testen en meten (van websites);
 • Analyses door kunnen vertalen naar praktisch uitvoerbare plannen;
 • Zeer goed cijfermatig onderlegd;
 • Analytisch, accuraat en planmatig;
 • Communicatief, teamplayer, resultaatgericht;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Sanoma biedt

Wij bieden je een informele en professionele werkomgeving met ruimte voor opleidingen en carrière kansen. En ruimte voor eigen initiatieven. Daarnaast een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder pensioenvoorziening en collectieve verzekeringen.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd in deze functie? We zien jouw CV en motivatie graag tegemoet. Mail naar: Simon.vanderwiel@sanoma.com (Manager Subscription Marketing). Voor vragen of meer informatie kun je contact opnemen met Simon van der Wiel (06-51 72 02 72).
Volg ons op Twitter: www.twitter.com/SanomaMediaNL.