Vacature als Customer journey analist bij De Volksbank

Kan jij niet wachten om je onder te dompelen in onze klantendata, deze te verzamelen en te analyseren? Waarna je vervolgens de klantreis zodanig optimaliseert en personaliseert zodat deze perfect aansluit bij de behoeften en wensen van de klant?

De Volksbank in Utrecht zoekt een

Customer journey analist (voor 36 uur pw)

Werkend vanuit klantreizen in een multidisciplinair klantreisteam verzamel je on- en offline data van prospects en onze klanten. Je analyseert deze data, rapporteert en genereert je inzicht (over segmenten en gedrag) voor optimalisatie van klantreizen. Jouw doel is het optimaliseren van de totale klantreis, van prospect tot klant, door je analyse en adviezen. Tevens rapporteer je over de performance van klantreizen, waarbij je ook gebruik maakt van Tableau om de data goed te visualiseren.

Als customer journey analist help je uniformiteit te creëren over onze merken, kanalen en devices heen. Je bent in staat om data uit verschillende bronnen (web, crm, klantenservice, extern) aan elkaar te knopen, daar conclusies aan te verbinden en je inzichten en advies duidelijk en impactvol te presenteren aan stakeholders. Waar nodig roep je daarvoor expertise in van onze andere data afdelingen en/of externe partijen.

Verder weet je binnen ons Digital Marketing Platform-omgeving, waar klantreisverbeteringen, real-time profiling en conversieoptimalisatie samenkomen, de analytics in te regelen en te beheren.

Hier kom je te werken

Naast werken in een multidisciplinaire klantreisteam maak je ook onderdeel uit van het digital data analisten team waar je samen met andere analisten zorg draagt voor kwaliteit, continuïteit en innovatie op gebied van data.

Jij bent onze datagedreven expert op de klantreis

Door jouw sterke affiniteit met data anlyse en online klantbeleving wil jij het op basis van fact-based/datagedreven adviezen iedere dag een stukje beter doen voor de klant. Je bent in staat het gedrag van de klant vakkundig te analyseren en om te zetten naar concrete mogelijkheden en aanpassingen. Omdat je, samen met jouw klantreisteam, actief onderzoek doet naar het verbeteren van klantreizen en je jullie bevindingen met enthousiasme richting management, collega’s of andere stakeholders presenteert heb je een open en sociaal karakter een een flinke dosis verantwoordelijkheidsgevoel.

Verder heb je:

  • Hbo werk- en denkniveau en 3 jaar ervaring als customer journey analist
  • Ervaring met Tableau of Power BI
  • Kennis en ervaring met SQL
  • Ervaring met en kennis van Agile en Scrum
  • Kennis van Adobe (Analytics, Target en Audience Manager), en Usabilla

Solliciteren?

Klik op deze ‘Solliciteer‘ button en reageer op de vacature. Laat je motivatie en cv achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met onze recruiter Nikki Gunnink, 06-12656229. Voor vragen over de inhoud van de functie kan je contact opnemen met Sylvia Kiewiet, Manager Digitale Marketing en Personalisatie, sylvia.kiewiet@devolksbank.nl.