Ga werken bij Online Dialogue als analist!

Heb je een passie om data te vertalen naar inzichten? Zoek jij graag naar kansen en mogelijkheden in een aanzienlijke hoeveelheid data? En maak jij begrijpbare verhalen van het gedrag van online bezoekers en presenteer je dit graag? Ga dan werken bij Online Dialogue als analist!

Als analist werk je intensief samen met de andere (technisch) analisten bij Online Dialogue en maak je deel uit van multidisciplinaire teams met onder andere psychologen, strategen en UX-designers. Je bent een belangrijke waarde bij het voorbereiden en analyseren van conversie optimalisatie trajecten.

Statistiek heeft geen geheimen voor je. Je gaat graag aan de slag met het verwerken van ruwe data tot bruikbare data. Je kunt allerlei soorten gebruikersdata (feedback, analytics, experimenten) analyseren en de beste statistische methodologie (bijvoorbeeld regressie, clusteranalyse, decision trees) selecteren voor het oplossen van vragen vanuit de bedrijfsvoering. Je presenteert deze inzichten in een duidelijk verhaal bij de klant met als belangrijkste doel het omzetten van inzichten in acties. 

Je hebt een voorkeur om de onderste steen boven te halen, om de puzzel op te lossen – voor jou is het een uitdaging om uit grote databestanden inzichten te verkrijgen en te herleiden welke segmenten zich anders gedragen of beter presteren. 

vacature analist

Jij hebt…

 • minimaal 2-3 jaar relevante werkervaring in het online werkveld.
 • een natuurlijke nieuwsgierigheid naar nieuwe tools en technieken
 • ambitie om de beste te worden in je vakgebied en de drive om dit over te willen dragen op je naaste collega’s en buiten de organisatie.
 • ervaring met het koppelen van verschillende databronnen.
 • pre: kennis van tools als R, SQL, SAS en MatLab.
 • pre: gewerkt met grote databases en/of datamodellen.
 • ervaring met het maken van en werken met simulaties, scenario-analyses en algoritmes (modellen).
 • uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift in het Nederlands en het Engels.
 • kennis van één of meer programmeertalen.

Online Dialogue biedt…

 • full-time dienstverband
 • vergoeding woon–werkverkeer.
 • een pensioenregeling.
 • op maat gemaakt ontwikkelingsprogramma.
 • laptop van de zaak en een telefoonvergoeding.
 • gezellige borrels en bedrijfsuitjes naar het buitenland (verrassing!);
 • een passend salaris.
 • thuiswerkdag mogelijk.
 • > 350 jaar online kennis en ervaring van je collega’s tot je beschikking
vacature analist

Online Dialogue is…

Hét toonaangevende bureau op het gebied van online optimalisatie. Als erkend ‘thought leader’ in deze niche worden onze collega’s regelmatig gevraagd als keynote speaker op (inter)nationale podia. Natuurlijk zijn ze daar enorm trots op, maar ze werken vooral hard om constant op de markt vooruit te lopen, de markt verder te brengen en bedrijven en organisaties hun doelstellingen te laten overtreffen. Zoveel mogelijk experimenteren, groeien en klantkennis opbouwen vormen de kern van hun aanpak. Online Dialogue werkt voor opdrachtgevers als; VodafoneZiggo, Marktplaats, Van der Valk, ANWB, Nederlandse Loterij, BeterBed, Efteling en NS International.

vacature analist

Het team

Je gaat werken vanuit het centrum van Utrecht samen met 23 enthousiaste en gezellige vakidioten. De aanpak van Online Dialogue is uniek: ze werken in multidisciplinair teamverband met webanalisten, psychologen, UX/UI–designers, copywriters en developers. Ze combineren data, onderzoek en psychologie om zo online conversie en ervaring te verbeteren.

vacature analist

Een dag bij Online Dialogue

Je dag begint met een maandelijkse update sessie bij een grote Nederlandse telecom provider. Samen met de lead van je team presenteer je de resultaten van de laatste twee A/B testen. Beide testen zijn een winnaar (positief significant), dus om dit te vieren hebben jullie taart meegenomen. Na afloop volgt een stand up met het Online Dialogue team voor dezelfde klant. Gewapend met een goede en verdiende kop koffie, praten we elkaar kort bij, kijken we op het dashboard hoe alle analyses en experimenten lopen, en we stellen acties op. Vervolgens gaat iedereen aan de slag. Als analist start je met een grotere analyse, kunnen we het gedrag online voorspellen met behulp van historische data? En hoe kunnen we deze inzichten gebruiken in het optimalisatie programma? 

In de middag lunch je, zoals gebruikelijk, met je collega’s buiten de deur voor een verzorgde lunch bij Meeting Plaza. Weer terug op kantoor ga je aan de slag met de voorbereidingen voor de data-dag van de inhouse opleiding die de week erop van start gaat. Vervolgens ontvang je een mailtje van je collega psycholoog met een aantal vragen ter voorbereiding op het volgende experiment voor de Telco en duik je de data in om te zoeken naar de antwoorden. Tussendoor spelen jullie een potje tafeltennis. Aan het eind van de middag maak je nog even slides voor onze interne kennissessie de volgende middag. Je wilt het hebben over ‘power’ en statistiek. Je wilt een nieuwe berekening opperen en testen hoe mensen hier tegenover staan. Je eindigt de dag samen met de andere analisten. Tijdens het overleg nemen jullie de resourceplanning door, bespreken alle deadlines en evalueren de lopende projecten.

Enthousiast? Wat nu?

Stuur een korte motivatie en je cv naar eddy.morreau@onlinedialogue.nl. Online Dialogue vindt het ook altijd leuk om voorbeelden van projecten te zien waar je met plezier aan hebt gewerkt (ook buiten het werkveld). 

Zodra deze informatie binnen is, ontvang je snel een reactie. Er is geen deadline voor reactie – zodra de vacature is vervuld, vermelden wij dit direct op deze website.