Vacature voor Senior Marketing Analist bij Eneco

 • Marketing bedrijven in een multidisciplinair team
 • Klantdata analyseren en klantgedrag voorspellen
 • Team meer data gedreven laten werken

Senior Marketing Analist bij Eneco in Rotterdam

Waarom kiezen voor Eneco?

Wij willen dat iedereen moeiteloos kan meedoen aan de energietransitie. Dat kan alleen als we klanten nog beter gaan helpen. Drempels voor ze wegnemen om te verduurzamen door te luisteren én te weten waar de klant nou echt behoefte aan heeft. Als senior marketing analist bij Eneco speel jij hierin een sleutelrol. 

Als team Marketing Intelligence hebben we een duidelijke visie waar we naar toe willen. Dit overtuigt ook teams binnen Eneco als Marketing en IT om met ons mee te werken. Data Driven Marketing. We make it happen. Briljant voor ons om mee te werken, goed voor de klant. Omdat die met onze uitkomsten een voor hem op maat gemaakte volgende stap in verduurzaming krijgt aangeboden. En zo zijn er nog wel meer redenen om als senior marketing analist voor Eneco te willen werken. 

Wat ga je doen?

Marketing bedrijven vanuit klantdata.

Met jouw data driven mindset en bijbehorende skills weet jij jouw marketeers van waardevolle inzichten te voorzien. Ook signaleer je hiermee kansen voor nieuwe proposities en optimaliseer je de dagelijkse marketingactiviteiten.

Je werkt bij ons als senior marketing analist in een multidisciplinair team dat midden in de business staat.

Dat betekent dat je nauw samenwerkt met marketeers en product owners van een van onze segmenten en merken. Je kennis bijschaven en je kennis overdragen doe je vanuit je plek in het expertteam Marketing Intelligence. Deze manier van werken wordt door onze huidige marketing analisten erg gewaardeerd, omdat ze zo direct effect zien van hun werk. Morgen de marketingactiviteiten anders doen, met de inzichten van vandaag. 

Als senior marketing analist zorg jij dat jouw marketingteam fact based werkt en onze klanten benadert met relevante producten en diensten. Daarbij is inlevingsvermogen in klantgedrag essentieel.

Je bent verantwoordelijk voor:

 • Fact-based onderbouwen van business beslissingen
 • Optimaliseren, automatiseren en evalueren van marketingcampagnes.
 • Analyseren en voorspellen van klantgedrag.
 • Bieden van inzicht in business performance via interactieve dashboards.
 • Signaleren en proactief oppakken van business kansen.

Daarnaast vragen wij je om je teamgenoten iedere dag uit te dagen om op basis van verkregen inzichten nog meer data gedreven te gaan werken.

Wat breng je mee?

Je voelt je thuis in een commerciële en agile werkomgeving. Je hebt focus, lef en executiekracht. Je bent in staat om de ontwikkelingen van data-analyse toepasbaar te maken binnen je teams. Omdat je al wat jaren in het vak meedraait, weet je ook hoe je junioren stimuleert het beste te ontwikkelen in marketing intelligence.

Daarnaast is het volgende belangrijk:

 • Je hebt een afgeronde WO-studie met een sterke kwantitatieve component (bijv. Econometrie, (bedrijfs)economie, Wiskunde).
 • Je het minimaal 5-8 jaar werkervaring in een analytische functie (bij voorkeur in een (commerciële) marketing omgeving).
 • Je hebt ervaring met het werken met relationele databases en kunt deze benaderen met SQL.
 • Je hebt ervaring met het visualiseren van data in tools als QlikView en PowerBI (voorkeur).
 • Ervaring met programmeertalen als R en/of Python is een pré.

Wij hebben je veel te bieden:

 • Een bruto jaarsalaris van max. € 67.700,- (jaarsalaris inclusief 8% vakantiegeld bij een fulltime jaarcontract), afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Een vrij te besteden flexbudget van ruim 14%; bijvoorbeeld voor het kopen van extra vrije dagen.
 • OV vrij reizen abonnement (24/7 in heel Nederland).
 • Ouderschapsverlof, goede pensioenregeling en doorgroeimogelijkheden.
 • Goede communicatiemiddelen, zodat je effectief thuis kunt werken.

Waar ga je werken?

In een multidisciplinair team met een duidelijke marketingopdracht.

Als senior marketing analist ben je onderdeel van het expertisegebied Marketing Intelligence. Dit expertise gebied bestaande uit in totaal 25 marketinganalisten, digital analisten, data scientists en marktonderzoekers. Iedereen werkt daarnaast in een multidisciplinair team in de business. Bijvoorbeeld aan het segment Warmte & Duurzaam, Eneco particuliere base of aan het SME-segment.

Werken bij Eneco betekent werken bij een duurzaam bedrijf, met een stevige ambitie en visie op de toekomst. In een prachtig modern gebouw, waarin wordt gewerkt volgens “het nieuwe werken”, op een locatie die uitstekend bereikbaar is: op 2 minuten loopafstand van metro en treinstation Rotterdam-Alexander.

Interesse?

Wil je meer weten over deze vacature? Joost Vroonhof onze Expert Lead Marketing Intelligence beantwoordt met plezier jouw vragen via 06 – 55697145. Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure bel je met onze Corporate Recruiter, Carolien van Seters, via 06-18280086.

Meteen solliciteren? Dat kan natuurlijk ook, via ons recruitmentsysteem. Klik op deze link en stuur je cv met motivatie. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.

Een online assessment en een (pre) employment screening maken onderdeel uit van onze selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.