Vacature voor Analytics Consultant bij Expand Online

EOExpand Online is op zoek naar een

Analytics Consultant (lokatie Amsterdam of Rotterdam)

Jij stuurt ons de juiste kant op. Dankzij jouw data kunnen onze SEA-consultants hun campagnes zo effectief mogelijk maken, en optimaliseren onze klanten hun website, app of campagne tot in het kleinste detail. Je richt Google Analytics en Google Tag Manager naar je beste inzicht in. Wij vragen jou om hulp bij de complexere implementaties van onze online marketingcampagnes, zoals retargeting, Floodlights en DMP. Daarnaast geef je trainingen waarin je anderen uitlegt hoe zij al die bakken aan data moeten interpreteren. We vertrouwen daarbij op je zelfstandigheid: je bent je eigen projectmanager.

Je komt binnen, je hangt je jas op, en…

…je gaat aan de slag voor een uitzendbureau met vestigingen over de hele wereld. Samen met de klant heb je de KPI’s gedefinieerd en op basis daarvan ga je een meetplan opstellen en uitvoeren. Ze willen de data van elke landelijke vacaturesite in één gezamenlijk dashboard zien. Je zorgt dat de verschillende CMS’en goed samenwerken met Analytics en Google Tag Manager. Een flinke, maar leuke uitdaging.

In de middag ben je bezig met een volledige enhanced e-commerce implementatie voor een nationale retailer. Het IT-team heeft het grootste gedeelte van jouw meetplan al geïmplementeerd, maar je wilt nog wat dingen toevoegen. Dankzij jouw specialistische kennis kraak je deze noot in een handomdraai. In Google Tag Manager schrijf je een stuk JavaScript waarmee je de laatste data naar Analytics kan sturen. Zo hoef je niet 3 sprints te wachten tot IT de datalayer uit kan breiden.

Wanneer zijn we blij met je?

Als de online marketeer en het internetbureau van de klant nachtenlang wakker hebben gelegen van een complex meetprobleem, en jij dit met 2 uurtjes rondneuzen in de data hebt opgelost. Op naar de volgende!

Wat neem je mee?

 • Je bent afgestudeerd aan een HBO-/WO- opleiding, bij voorkeur Business of IT gerelateerd;
 • Je hebt enkele jaren ervaring met Google Analytics en/of andere Web Analytics software;
 • Je bent analytisch, flexibel, zelfstandig en communicatief vaardig;
 • Je vindt Excel eigenlijk wel leuk, maar weet ook dat datavisualisatie inmiddels in andere tools handiger is (in elk geval Google Spreadsheets, maar ook Klipfolio, of Analytics 360’s Data studio);
 • Je scoort extra punten als je HTML en JavaScript snapt.

Van ons, voor jou.

Je traint bij ons niet alleen je hersenen, maar ook je handen. Met tafelvoetbal, pingpong of flipperen. En met het optillen van je glas bij de wekelijkse borrel aan onze eigen Expand Online-bar. Ook hebben we toffe bedrijfsuitjes en gaan we jaarlijks met elkaar op wintersport. We maken je beter en bieden je mooie voorwaarden. Denk aan:

 • Interne trainingstrajecten, zowel individueel als in groepsverband, en een persoonlijk ontwikkelplan om je kennis en kunde naar een nog hoger niveau te tillen;
 • Toegang tot het nieuwste technologische speelgoed via ons Google Analytics Certified Partnership;
 • Een goed salaris met prima secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een bonusregeling en een pensioenplan;
 • De mogelijkheid om 4 dagen per week te werken;
 • Een NS-Business Card;
 • Lekker en gezond eten;
 • Een bootcamp die niets kost. Op wat zweetdruppels na;
 • Een laptop;
 • Een telefoon.

Wij zijn Expand,

een online marketingbureau met vestigingen in Amsterdam en Rotterdam. We zijn een jong bedrijf met knappe koppen die door het vuur gaan voor de resultaten van onze klanten. En met succes, want we ontvangen geregeld awards. Onlangs eindigden we als finalist voor de Ernst&Young Entrepreneur of the Year Award en de Rotterdamse Ondernemersprijs. Sinds 2011 winnen we elk jaar de FD Gazellen award en we zijn in de Deloitte Technology Fast50 opgenomen. Die erkenning maakt ons trots, maar zeker niet lui. We willen meer!

Meer weten?

Heb je een vraag over de vacature? Bel of app Eefje Koopman op 06 23 83 86 87.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.