Vacature voor een ervaren webanalist bij Vilans

Vilans is op zoek naar een ervaren

webanalist – 32-36 uur per week – Utrecht

Ben jij een ervaren webanalist en op zoek naar een functie waarin je écht het verschil kan maken? Er ligt een mooie taak bij Vilans, waar jij gaat zorgen dat data beter beschikbaar komt en meer sturend wordt. Denk je dat jij het in je hebt om ervoor te zorgen dat data een startpunt wordt voor onze organisatiedoelstellingen (en niet alleen een rapportage achteraf)? Lees dan gauw verder.

Vilans is de landelijke kennisorganisatie voor langdurende zorg. Zorgen dat de zorg beter werkt, daar werken wij samen aan. Niet met de handen aan het bed, maar vanaf ons kantoor in Utrecht verrijken wij de Nederlandse langdurende zorg met wetenschappelijk onderzoek én praktische kennis. Als kennisorganisatie is datagedreven werken één van onze belangrijkste pijlers. 

Over de functie

Als webanalist is het jouw doel om Vilans richting te geven om optimaal te gaan werken. Zo help je mee de langdurende zorg te verbeteren. Vilans heeft verschillende digitale platformen en kennis in huis en beschikt over veel informatiebronnen. In jouw rol ga je op zoek naar bruikbare data en zorg je ervoor dat deze benut wordt. Van informatie naar inzicht! Je gaat aan de slag met het optimaliseren van bestaande content, bezoekerspaden en processen. Je analyseert het online gedrag van onze gebruikers en op basis hiervan interpreteer je uitkomsten, vertaal je deze naar begrijpelijke rapportages en stel je verbeterplannen en adviezen op. De belangrijkste vraag die jij gaat beantwoorden is: doet Vilans de juiste dingen voor de gebruikers en op welke aspecten is er verbetering mogelijk binnen de digitale platformen?

Tot je taken en verantwoordelijkheden behoren

 • Jij zorgt voor betrouwbare en bruikbare data.
 • Jij geeft inzicht in de doelgroep en bezoekersgedrag en vertaalt dit in actiegerichte adviezen.
 • Het optimaliseren van de Google Analytics-implementatie en de online datastructuur (o.a. GTM).
 • Je geeft de transitie naar datagedreven werken vorm.
 • Je maakt actiegerichte analyses over de prestaties van onze websites en online marketing kanalen. 
 • Je geeft input voor jaarplannen, prioriteiten en acties. 
 • Je helpt met het doorontwikkelen en optimaliseren van de huidige dashboards.
 • Je bent sparringpartner en aanspreekpunt voor collega’s en de raad van bestuur.

Welke eigenschappen heeft iemand die bij Vilans op z’n plek is?

 • Hbo-denk- en werkniveau.
 • Aantoonbare werkervaring als webanalist bij een middelgroot bedrijf.
 • Ervaring met klantgericht optimaliseren van websites en kennis van kwalitatief onderzoek zoals doelgroepen- en marktonderzoek.
 • Ervaring met het leiden van transities: jij krijgt mensen stap voor stap mee bij benodigde veranderingen.
 • Google Analytics heeft voor jou geen geheimen en het is een pre als je kennis hebt van DMP en CDP.
 • Je hebt begrip van de technische mogelijkheden en implicaties van webtracking.
 • Je bent hands-on en communicatief sterk, waarbij je overtuigend en sympathiek bent.
 • Je werkt graag samen, maar kunt ook zelfstandig je plan trekken.

Wat we bieden

Wanneer je bij Vilans aan de slag gaat, krijg je de kans om met 200 gelijkgestemde professionals jouw steentje bij te dragen aan het verbeteren van de langdurende zorg in Nederland. Vilans maakt onderdeel uit van de cao Sociaal Werk en biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden. Deze functie is ingedeeld in schaal 10 met een salaris van € 3.043 – € 4.564 per maand bij een 36-urige werkweek. Jouw salaris is afhankelijk van jouw opleidingsniveau en relevante werkervaring. Naast salaris, ontvang je bij Vilans een eindejaarsuitkering, een opleidingsbudget en heb je de mogelijkheid jouw werk flexibel in te richten. Op dit moment is ons kantoor gevestigd in hartje Utrecht aan de Catharijnesingel. Wij werken vanaf september 2020 vanuit de Churchilllaan in Utrecht. 

Wie we zijn

Vilans is de landelijke kennisorganisatie voor langdurende zorg. We ontwikkelen, verspreiden en implementeren kennis en voeren opdrachten uit voor de overheid, zorgaanbieders, zorgverzekeraars en andere organisaties. Ons vertrekpunt is steeds hetzelfde: zorgprofessionals versterken zodat zij goede, efficiënte en betaalbare zorg kunnen geven aan ouderen en mensen met een beperking of chronische ziekte. 

Je komt te werken in team Online. Een informeel én professioneel team. We hechten veel waarde aan het ondersteunen en inspireren van elkaar. We zijn een hard werkend team, maar zorgen ervoor dat er ook genoeg ruimte is om als team op de hoogte blijven van wat er bij iedereen speelt. Op werkvlak, en zo nodig ook privé, zijn we er voor elkaar. We waarderen elkaars ideeën en kwaliteiten en stimuleren elkaar om hierin te groeien.

De kennisinfrastructuur van Vilans bestaat uit verschillende websites, social media-kanalen en nieuwsbrieven. Deze online infrastructuur heeft een groot en groeiend bereik. Onze websites trekken jaarlijks 4.000.000 bezoeken. Ook via onze nieuwsbrieven en social media-kanalen weten we veel zorgprofessionals te bereiken. 

Vilans is een projectorganisatie. Je werkt nauw samen met andere online specialisten, communicatieadviseurs, tekstschrijvers, vormgevers en hebt inspraak in je werkpakket.

Help ons de langdurende zorg te verbeteren

Voel jij je aangesproken en ben je enthousiast geworden? Laat het ons weten en reageer via deze link!

Voor inhoudelijke vragen kan je contact opnemen met Joske van Lent via 06-29022105.