Vacature voor een technisch webanalist bij Online Dialogue

Heb je een passie om data te vertalen naar inzichten? Zoek jij graag naar kansen en mogelijkheden in een aanzienlijke hoeveelheid data? En weet je hoe je data uit verschillende bronnen kunt verzamelen en verwerken, om zo tot waardevolle zakelijke inzichten te komen?

Kom dan werken bij Online Dialogue als technisch webanalist!

Het is een uitdagende functie in een open, enthousiaste, leergierige, continu innoverende organisatie. Wij gaan voor kwaliteit en willen dat die kwaliteit dagelijks verbetert. Dat betekent: dingen durven doen, leren maar ook leren falen, evalueren en dan nog beter worden.

Als web analist zul je worden uitgedaagd door veeleisende klanten, maar zeker ook door je collega’s. Maar bovendien is het gewoon heel leuk bij ons.

Als technisch analist werk je intensief samen met de andere analisten bij Online Dialogue en maak je deel uit van multidisciplinaire teams met onder andere psychologen, strategen, een data scientist en UX-designers. Je bent een belangrijke waarde bij het voorbereiden en analyseren van conversie optimalisatie trajecten. 

Voor jou is het een uitdaging om uit grote databestanden inzichten te verkrijgen en te herleiden welke segmenten zich anders gedragen of beter presteren. Je presenteert deze inzichten in een duidelijk verhaal bij de klant met als belangrijkste doel het omzetten van inzichten in uitvoerbare acties. Ook bewaak je continu de datakwaliteit en de naleving van privacy wet- en regelgeving. 

Je wordt blij wanneer websites optimaal worden gemeten. Je kan goed overweg met grote databases en/of datamodellen en ‘gaat aan’ van het werken met simulaties, scenario-analyses, algoritmes (modellen) webanalyse software, heatmap/screenrecording tools, survey/feedback oplossingen, A/B-test software, of … Allemaal even leuk.

Jij hebt…

 • relevante werkervaring in het online werkveld;
 • een natuurlijke nieuwsgierigheid naar nieuwe tools en technieken (hierin ook de mogelijkheid om zelf dingen te ontwikkelen);
 • ambitie om de beste te worden in je vakgebied en de drive om dit over te willen dragen op je collega’s en buiten de organisatie;
 • ervaring met het koppelen van verschillende databronnen;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden in woord en geschrift in het Nederlands en het Engels;
 • Ervaring met dashboarding tools zoals Datastudio of tableau
 • kennis van HTML, Javascript en CSS;
 • ervaring met (web) analytics en tag management tools;
 • pre: ervaring met GA(4) implementaties;
 • pre: ervaring met SQL, R, Python,statistiek.

Wij bieden…

 • full-time dienstverband (32-40u per week);
 • vergoeding woon–werkverkeer;
 • een pensioenregeling;
 • op maat gemaakt ontwikkelingsprogramma;
 • laptop van de zaak en een telefoonvergoeding;
 • een passend salaris;
 • thuiswerk mogelijkheden;
 • maandelijkse borrels;
 • bedrijfsuitjes (altijd een verrassing)!

Wij zijn…

hét toonaangevende bureau op het gebied van online optimalisatie. Als erkend ‘Thought leader’ in deze niche worden onze collega’s regelmatig gevraagd als keynote speaker op (inter)nationale podia. Natuurlijk zijn we daar enorm trots op, maar we werken vooral hard om constant op de markt vooruit te lopen, de markt verder te brengen en bedrijven en organisaties hun doelstellingen te laten overtreffen. Zoveel mogelijk experimenteren, groeien en klantkennis opbouwen vormen de kern van onze aanpak. Wij werken voor opdrachtgevers als; VodafoneZiggo, Hallmark, KPN, Beerwulf, Beter Bed, van der Valk, NU.nl & Efteling. 

Het team

Onze aanpak is uniek: wij werken in multidisciplinair teamverband met analisten, psychologen, UX/UI–designers, copywriters en developers. Wij combineren data, onderzoek en psychologie om zo online conversie en ervaring te verbeteren.

Maar bovendien is het gewoon heel leuk bij ons. Je gaat werken met 23 enthousiaste en gezellige vakidioten. Op ons kantoor ben je straks helemaal op je plek. We zitten in hartje Utrecht in een ruim pand met tafeltennistafel, fijne werkplekken en een goed gevulde koelkast (ook voor de borrels).

Een dag bij Online Dialogue

Je dag begint met de vraag van een klant: of je een nieuwe functionaliteit meetbaar kan maken. Jullie brainstormen over het meetplan, de implementatie en de consequenties daarvan. Iemand slaat op de gong! Een van de teams heeft een vette winnende test en doet dit op de zeepkist uit de doeken. Samen met je teamlead presenteer je de laatste analyses bij de klant. Na afloop brengen jullie het eigen team op de hoogte, wordt het dasboard doorgenomen en vervolgacties opgesteld. Een van de acties is voor jou: breid de geautomatiseerde analyse verder uit met bepaalde filters. En kijk eens even waarom de SRM check niet goed werkt?

Is corona voorbij? Dan lunch je in de middag met je collega’s op ons dakterras. Je start de middag met de voorbereidingen van de GA4 inhouse training die je over twee weken geeft. Je analyseert een A/B test die net is afgelopen en schrijft een idee op je to-do in Airtable om een script voor A/B testen te verbeteren. Uiteraard laat je de uitnodiging voor een een potje tafeltennis niet aan je voorbij gaan. Tussendoor werk je aan slides voor de interne kennissessie op vrijdag. Voordat de iedereen aan de borrel is, wil je je enthousiasme delen over de nieuwe update van Snowplow. Ondanks dat we die tool eigenlijk niet gebruiken is het goed om op te hoogte te zijn van wat er speelt in het vakgebied. Je eindigt de dag samen met de andere analisten: de resourceplanning wordt doorgenomen, deadlines worden benadrukt en lopende projecten geëvalueerd.

Enthousiast? Wat nu? 

Je kan direct solliciteren via deze link: Vacature Technisch Webanalist of kijk op www.onlinedialogue.nl voor meer informatie.

Eerst nog wat vragen? Neem dan contact op met Eddy Morreau: 

eddy.morreau@onlinedialogue.nl /  030 4100 179.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.