Vacature voor Junior technisch webanalist (webdeveloper)

De Volksbank bankiert met de menselijke maat. Dus gaan we zorgvuldig om met klantgegevens. Oók bij de inrichting van onze datacollectie voor commerciële doelen en dienstverlening. Een grootse uitdaging voor jou als junior webdeveloper of junior technisch webanalist in Utrecht.

De Volksbank zoekt een

Junior technisch webanalist (webdeveloper)

32 uur – Utrecht

Je zorgt er samen met je collega’s voor dat de data die we verzamelen via onze digitale touch points gestroomlijnd en met de juiste tags binnenkomen. En je bewaakt de hoge kwaliteit ervan. Want als geen ander ken jij de waarde van een goedlopende datacollectie. Tegelijkertijd houd je bij het inrichten van meetscripts en pixels rekening met de datavisie van de Volksbank. Zodat we telkens op een bewuste en verantwoorde manier omgaan met de datastromen van onze verschillende merken. Ook in relatie tot zoekmachines en social media. In dit uitdagende werkveld bedenk jij samen met je collega-technisch-webanalist innovatieve oplossingen en staaltjes maatwerk in onze systemen. En wees gerust, natuurlijk leren we je eerst alle in’s en outs over onze technieken en systemen.

We maken gebruik van onder meer Adobe-tooling, tagmanagement van Google en een eigen datalayer. Met jouw technische kennis, aangevuld met kennis die je opdoet middels interne opleidingen, kun je onze pakketten succesvol implementeren en laten (samen)werken. Zo leg je de basis voor betrouwbare rapportages en webanalyses. Ook coördineer je technische analysevraagstukken waarbij je advies geeft aan en samenwerkt met de data-analisten uit je team en de productowners, IT-scrum-teams en digital marketeers van de Volksbank.

Je vertaalt businesswensen naar concrete meet-, test- en tagplannen. Bijvoorbeeld voor een productowner die met zijn team een nieuwe tool heeft ontwikkeld voor het berekenen van een maximale hypotheek. Ook denk je mee over de complexe meetscripts waarmee we onze veelgebruikte mobiele app kunnen doormeten. En je stelt documentatie op over analyse-implementaties. Ad hoc los je een probleem op in Javascript waar een developer jouw hulp bij heeft gevraagd. Want op het technische gebied van datacollectie ben je samen met je collega dé vraagbaak en sparringpartner binnen de Volksbank.

Een technisch webanalist beweegt zich op het raakvlak tussen (web)applicaties en marketing tooling. Denk hierbij aan implementatie en koppeling van marketing tooling aan de (web)applicatie, inrichten van technische metingen en het verbeteren van meetscripts. Hier is een goede kennis van (web)development skills voor nodig en daarom kan deze functie ook interessant zijn als je nu in de (web)development werkt en een stap wil zetten richting online-marketing.

Hier kom je te werken

Jij werkt in het multidisciplinaire team Data en Personalisatie, samen met vier data-analisten en een technisch webanalist. Een hecht agile team met veel ervaring en een open sfeer, dat nieuwsgierig is naar nieuwe technologieën en graag nieuwe concepten bedenkt. Regelmatig organiseren we inspiratiesessies waarin we nieuwe ontwikkelingen op de markt met elkaar bespreken. Af en toe bezoeken we andere grote bedrijven om van elkaar te leren. En we dragen zorg voor een goede interne opleiding van onze systemen, technieken en zorgen we ervoor dat jij jezelf verder kunt ontwikkelen als technisch webanalist.

Jouw kwaliteiten

Bevlogen, proactief en ervaren. Dat typeert jou als technisch webanalist. Je laat je niet gemakkelijk van de wijs brengen. Bovendien ben je nieuwsgierig en geïnteresseerd in onderwerpen op het gebied van data, personalisatie en klantreizen. Je werkt graag samen in een team, kunt helder communiceren en collega’s in projecten meenemen. Voor minder dan het beste digitale resultaat doe je het niet.

Verder heb je:

  • minimaal hbo-niveau en enige ervaring in een digitale omgeving;
  • kennis van en ervaring met Javascript, jQuery en je kunt goed debuggen;
  • kennis van HTML en CSS;
  • kennis van object-oriented programming.

En bij voorkeur:

  • ervaring met online marketing tools zoals: Google Analytics, GTM, Adobe Analytics, analytics-implementaties, datalayers, tools voor A/B-testing, feedbacktools en audiencesystemen;
  • ervaring met online marketing activiteiten, datadriven en factbased werken;
  • ervaring met het meten van mobiele applicaties.

Intern word je verder opleiden voor onze eigen tooling en methodes. Kennis en ervaring met onze systemen is gewenst, maar als je deze niet bezit stellen we een opleidings-programma op om jou verder te helpen.

Werken bij de Volksbank & het coronavirus

In deze bijzondere periode volgen wij de richtlijnen van het RIVM. Als jouw werk het toestaat, dan werk je vanuit huis. Als je bij ons start in je nieuwe baan, krijg je uiteraard hulp van je collega’s om dit zo makkelijk mogelijk te maken. Bij de Volksbank zijn er voldoende faciliteiten om op afstand goed met elkaar samen te werken. Om jouw thuiswerkplek goed in te richten, krijg je een budget van 600 euro. Ook ontvang je een maandelijkse thuiswerkvergoeding van 40 euro om jouw extra kosten te dekken. En het gaat natuurlijk verder dan jouw fysieke werkplek. Je leidinggevende blijft met jou in gesprek over een gezonde werkomgeving.

Solliciteren?

Wil je solliciteren naar de functie van junior technisch webanalist? Klik op “Solliciteer” en reageer op deze vacature. Laat je motivatie en CV achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Voor vragen over de sollicitatieprocedure en inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met onze recruiter Nikki Gunnink, 06-12656229.