Vacature voor Junior Webanalist bij VIVAT Verzekeringen

Nieuw logo Vivat 2016Vivat Verzekeringen heeft voor haar locatie in Amstelveen een vacature voor een

Junior Webanalist

Functieomschrijving

De webanalist is de vraagbaak voor data-gerelateerde vragen in alle online marketing en communicatie activiteiten rondom één van de merken van VIVAT. Je bepaalt, samen met jouw team hoe de klant online met het merk in aanraking komt en je draagt zorg voor een uitgekiende complete customer journey. Op basis van jouw Ad-Hoc inzichten, dashboards en testen wordt de online ervaring van een klant vormgegeven. Je werkt nauw samen met de online marketeers om mogelijkheden te vinden waar nog weinigen ze gevonden hebben. Tevens heb je verstand van conversie optimaliserende inzichten, en ontwerp je samen met de online marketeer de juiste testen om de online conversie voor onze merken te verbeteren. Je werkt ook samen met onze data science en development afdelingen om te zorgen dat onze offline inzichten een goede online doorvertaling krijgen (en vice versa), maar ook om te borgen dat data vanaf het moment van ontwikkelen correct wordt gemeten.

Je bent analytisch sterk en weet uit complexe datasets de juiste inzichten te destilleren. Je denkt kritisch na over zaken, en bent ook niet bang om deze uiten met een juiste onderbouwing. Je hebt een passie voor cijfers en fact based werken, en je dit enthousiasme ook goed op anderen over te brengen.

Verantwoordelijkheden

 • Jij zorgt voor de fact based inzichten waarop je met je team online journeys optimaliseert
 • Je bent verantwoordelijk voor het opzetten van targets en de naleving op resultaat
 • Inrichten van de optimalisaties van online uitingen en landing pagina’s d.m.v. A/B testen
 • Het creëren van dashboards waarbij je verschillende datastromen combineert tot duidelijke inzichten en statistieken voor het MT en de Online Marketeers.

Wat vragen we

 • Een WO denkwijze gecombineerd met een HBO werkinstelling
 • Je hebt ervaring met web analytics (Google/ Adobe) of bent opgeleid in de richting van Marketing (Research)
 • 1-3 jaar relevante werkervaring in (online) marketing
 • Je hebt een scherp en analytisch vermogen en houdt van cijfers
 • Je focust op ‘actionable insights’ en bent resultaatgericht en communicatief
 • Je brengt je verhaal met overtuiging, zowel in het Engels als in het Nederlands
 • Ervaring met A/B testen, data visualisatie en databases is een pré.

Wat krijg je van ons?

Uiteraard krijg je aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden; een prima salaris, 13e maand en veel ruimte voor opleiding en ontwikkeling. We zijn een informele organisatie en kiezen voor een goede balans tussen werk en vrije tijd (zoals Het Nieuwe Werken). Je krijgt veel eigen verantwoordelijkheid. Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden.

VIVAT Verzekeringen

VIVAT is een jong merk met een lange traditie in de verzekeringsbranche. We zijn ons bewust van de snelheid waarmee de maatschappij verandert door technologische innovaties, sociale interacties en economische ontwikkelingen. Dat heeft invloed op de wensen en verwachtingen van onze klanten. Daarom zet VIVAT vol in op innovatie en kijken we naar nieuwe vormen van verzekeren. We willen onze klanten slimme oplossingen bieden om hun kostbaarheden te beschermen en hun dromen waar te maken. Elke dag opnieuw.

Digital

VIVAT wil zich digitaal onderscheiden in de financiële markt. De nieuw op te zetten online en digitale organisatie richt zich op het verkopen van financiële en niet-financiële producten van VIVAT en partners via diverse online verkoopkanalen. De afdeling heeft digitale en een op data gedreven cultuur welke gebaseerd is op de vraag van de klant. De organisatie heeft een platte hiërarchie waardoor het mogelijk is om snel beslissingen te nemen. Alle medewerkers zijn gepassioneerd en werken voor het beste resultaat. Daarnaast begrijpt iedereen de digitale trends en online wensen van de klant. We maken innovatie, continu verbeteren en het overwinnen van drempels mogelijk door samen te werken met collega’s met verschillende achtergronden. Daarnaast is de samenwerking met de productlijnen en de verschillende stafafdelingen zeer belangrijk.

Meer informatie

Voor verdere vragen over het recruitment proces kan je contact opnemen met Diederick Kavelaars, Senior Recruiter, +31 683 632 417. Vragen over de functie kun je stellen aan Alexander van Dijk, Head of Digital Commerce, Alexander.vanDijk@vivat.nl.

Solliciteren op de functie van Junior Webanalist

Herken je jezelf in de beschrijving stuur ons dan nu je Engelstalige cv via onze sollicitatiepagina.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.