Vacature voor Marketing data analist bij Lidl Nederland

Winkelend Nederland kent onze Lidl filialen, maar Lidl is ook e-commerce. Wij bevinden ons, zoals vele andere bedrijven, op een digitaal kruispunt. De overgang naar online vereist veel testen, analyseren en optimaliseren. Om de grootste online discounter in Europa te worden, moeten we kritisch kijken naar de omvang van data waartoe we beschikking hebben. Deze data moet omgezet kunnen worden naar actiegerichte inzichten die de bredere onderneming kan inzetten. Het doel: de klantreis optimaliseren en de Lidl-marketingmix efficiënter inzetten.

Lidl Nederland zoekt een

Marketing data analist voor 32 – 40 uur – standplaats Huizen

Ben jij ambitieus en op zoek naar een volgende stap in jouw carrière waarin je jezelf volop verder kunt ontwikkelen binnen jouw vakgebied? Lidl Nederland is toonaangevend binnen Lidl Internationaal als het gaat om de ontwikkelingen binnen e-commerce. Daar zijn we trots op en dat willen we ook blijven! Wij zijn daarom op zoek naar een collega die ons Online Marketing Performance team komt versterken met een grondige kennis van de klantreis, het opbouwen van audience segmenten en het activeren van doelgroepen. De ideale kandidaat heeft een goed begrip van de interactie tussen paid en owned kanalen. Offline ervaring is een pré, vooral in retail en FMCG.

Je komt te werken in een informeel, klein, zelfstandig werkend team van drie medewerkers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor het efficiënt inzetten van de mediabudgetten en het laten groeien van de online omzet van Lidl Nederland.

De baan

Als marketing data analist/scientist ga je inzichten verzamelen op basis van gegevens uit verschillende bronnen en systemen. Deze inzichten zullen worden gebruikt om de bestaande marketingmix te optimaliseren. Dit kunnen gebruiksgegevens van de site zijn, CRM-data, advertentiekanaaldata maar ook cross-channel gegevens zoals CLV & ARPU.

Het is jouw kracht om met data gedreven inzichten te komen en deze aan de bredere marketingafdeling (zowel online als offline) en de onderneming te presenteren.

 • Jouw werkzaamheden zijn zeer gevarieerd en lopen uiteen van het opbouwen van audiences voor online kanalen, on-site funneling, winkelmandanalyse, het in data aantoonbaar maken van correlaties en clusters, digitale transitieprojecten leiden, een attributiemodel uitrollen voor de offline kanalen (bijvoorbeeld TV), tot het creëren van alternatieve attributiemodellen, anders dan ‘last non-direct click’.
 • Jij bent eigenaar van de nog te bepalen DMP en zult nauw samenwerken de beheerders van onze CRM-systemen
 • In deze rol rapporteer je aan de manager inkoop & performance.

Jouw profiel

Wij zijn op zoek naar een echte zelfstarter met minimaal 5 jaar ervaring in data-analyse aan agency side of in-house ervaring in (online) marketing of binnen een business analytics team (min 2 jaar).

Je communiceert helder en pro-actief, bent organisatorisch sterk en hebt aandacht voor detail. Daarbij ben je sterk in stakeholder management binnen een groot bedrijf en schroomt niet om jouw business case te pitchen bij management.

 • Jij bent sterk in funneling en het visualiseren van de klant reis.
 • Termen zoals CLV, ARPU, ROAS zijn bij jou bekend en je beschikt over kennis van FTP / SFTPs en doelgroep segmentatie.
 • Jij hebt ervaring met het opzetten en het beheren van strakke A/B & multivariant testen onder verschillende omstandigheden.
 • Je hebt grondige kennis van google-software (GA 360, Datastudio, BigQuery, tagmanager).
 • Daarnaast beschik je over kennis van online marketingkanalen (Facebook, google ads, criteo, seo, prijsvergelijkingen, e-mail).
 • Heb je daarnaast ook nog ervaring met ad-tech en biedingsalgoritmes dan is dat een pré.
 • Dat geldt ook voor ervaring met SQL, datamodellering, probability en statistiek.

Wij bieden

Als grootste supermarktketen in Europa zijn we actief in 30 landen. In Nederland hebben we meer dan 19.000 medewerkers in ruim 400 filialen. De klant staat bij ons centraal en we hebben oog voor duurzaamheid, bijvoorbeeld door steeds meer biologische, diervriendelijke en duurzame producten in ons assortiment op te nemen én door de bouw van de meest duurzame distributiecentra van Nederland. Die betrokkenheid strekt zich ook uit tot onze medewerkers. Lidl zorgt voor een gezonde werk-privé balans, voldoende groei- en ontwikkelingsmogelijkheden en uiteraard de juiste beloning. Daarnaast staat diversiteit bij Lidl hoog op de agenda. Samen maken we Lidl!

Verder bieden we:

 • De unieke kans om binnen een grote internationale, organisatie mee te werken aan de groei en ontwikkeling van onze e-commerce tak.
 • Je wordt onderdeel van een gedreven, groeiende afdeling waar je als vakspecialist kan floreren en zeker niet in een gespreid bedje terecht komt.
 • Goede doorgroeimogelijkheden en een marktconform salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Wij zijn

Bij Lidl Nederland maken ruim 18.500 talentvolle mensen het elke dag waar. Wie anders dan deze mensen kunnen je het beste vertellen over onze cultuur? Op maakhetwaarbijlidl.nl delen wij de verhalen van onze mensen.

Interesse?

We zien jouw sollicitatie graag tegemoet via deze link! Voor eventuele vragen neem contact op met onze recruiter Yvonne Holthuis via 035-5287466.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.