Vacature voor Forecast Data Specialist – Customer Relations bij Ziggo

Ziggo_Oranje_RGBIets creëren wat er nog niet is. Omdat de vacature Forecast Data Specialist bij Ziggo een spiksplinternieuwe functie is. Omdat jij kansen ziet, die anderen voorbij lopen. Omdat jij in bergen data de juiste informatie vindt. Omdat je data zo modelleert dat onze forecasters nóg slimmer hun werk kunnen doen. Zodat onze klanten de beste service krijgen. Daarom.

Ziggo in Utrecht is op zoek naar een full-time:

Forecast Data Specialist –
Customer Relations

Je functie

Als Forecast Data Specialist – Customer Relations begeef jij je voortdurend op de ‘rivier’ waar de stroom van data, rapportages en forecasts enorm is. Aan de kant staan de verschillende klantkanalen, waartussen je relaties legt. Je weet wáár de juiste data te verzamelen en ziet de verbanden. Je weet hoe te programmeren en te modelleren, om essentiële data boven water te krijgen. Om zo actuele, accurate en servicegerichte rapportages en forecasts voor onze forecasters (en management) te genereren. Met als eindresultaat: de ‘single source of truth’ als het gaat om contactredenen- en ratios. En zo is de forecast-cirkel rond.

Met het KISS-principe als denk- en werkwijze, ben jij als Datamining Specialist de drijvende kracht achter het:

 • Integraal analyseren van klantcontacten, in diverse kanalen en in overleg met onze procesanalisten uit het team van Business proces management.
 • Leveren van inzichten aan onze forecasters, in de vorm van rapportages en analyses.
 • Opstellen van contactratio’s en deze delen ten behoeve van forecasts en analyses.
 • Verfijnen en beheren van ons CR forecastmodel, vanuit een integrale benadering.
 • Meedenken over het verbeteren van ons CR forecastmodel.
 • Ontwikkelen en verbreden van business analyse binnen ons CR t.b.v. Forecasting.

Ook houd je je als Forecast Data Specialist bij Ziggo actief bezig met het leggen van verbindingen. Je bouwt bruggen tussen de verschillende spelers binnen organisatie, om de forecasters op een zo hoog mogelijk niveau te faciliteren.

Ziggo vraagt

Meer dan een datamining whizzkid. Meer dan een data-analyserende forecaster. We vragen een Senior Datamining Specialist Customer Relations die:

 • Een hbo-studie in technische, bedrijfskundige, wiskunde of datamanagementrichting heeft afgerond.
 • Op z’n minst 5 jaar werkervaring heeft als Datamining Specialist(e), Business Analist, of als Reporting & Forecast. Specialist(e), zodat je ook (gevorderde) kennis hebt als het gaat om:
  – Microsoft Excel en Acces programmeren voor modellering.
  – SPSS en/of andere analysetooling.
  – Oracle en/of MySQL (of een soortgelijk systeem).
  – SAS applicaties (pre).
 • Vlijmscherpe analytische vaardigheden in huis heeft.
 • Communicatief sterk is, en dus altijd de juiste toon en woorden weet te vinden.
 • Steevast vindt dat het glas halfvol is.

Ziggo biedt

Wij bieden jou een sleutelrol binnen een dynamische afdeling. Daarbij is er voldoende ruimte voor je persoonlijke ontwikkeling en verdere verdieping van de functie. Je salaris is afhankelijk van je kennis- en ervaringsniveau en wordt gebaseerd op de CAO van Kabel & Telecom. Daarnaast ontvang je elke maand een Benefit Budget om naar eigen inzicht te besteden, bijvoorbeeld aan extra vakantiedagen.

Je afdeling

Ga er maar aan staan: jaarlijks zo´n 5 tot 6 miljoen klantcontacten en het factureringsproces. Dat is wat de professionals van Consumer Relations bij Ziggo doen. En dat doen ze goed ook. Niet in de laatste plaats omdat binnen Consumer Relations de afdeling Reporting & Forecasting zorgt voor een continue stroom van data, rapportages en forecast.

Als Forecast Data Specialist ben je de uitbreiding op dit hands-on, nieuwe team van circa 15 specialisten. Je intrinsieke motivatie, passie voor data en directe communicatiewijze zijn hier helemaal op z’n plek.

Naast de manager Reporting & Forcasting kun je rekenen op de toegewijde inhoudelijk aansturing van de CR Reporting & Forecasting Professional (Dion Affourtit). Met zijn credo ‘als je je werk met plezier doet, heb je de helft van het succes’, weet je dat je goed zit. Dion challenget het team graag om op een zo hoog mogelijk niveau te presteren, waarbij drive en talent de uitgangspunten zijn.

Daarom werk je bij Ziggo

Ziggo is een jong bedrijf dat bijna 7 miljoen mensen toegang geeft tot entertainment, informatie en communicatie via televisie, internet en telefonie. Een bedrijf dat wil inspireren en waar mensen werken die het beste uit zichzelf willen halen. Mensen met gevoel. Mensen die meedoen.

Solliciteren voor de vacature

Vragen staat vrij. Als je meer wilt weten over deze vacature en/of de procedure, bel onze collega’s van de afdeling recruitment via 088-7173779.

Heb je geen vragen (meer) én het enthousiasme en kwaliteiten om deze sleutelrol bij Ziggo te vervullen? We zijn benieuwd! Solliciteer dan naar de functie van Forecast Data Specialist.

Deze vacature staat voor onze open zoektocht naar een nieuwe collega en is géén oproep voor acquisitie.