Vacature voor Senior web analist bij FBTO

FBTO_Logo_FCFBTO is op zoek naar een

Senior web analist FBTO – 32 tot 36 uur – Leeuwarden

Jij hebt al ervaring met webanalyse en wil nu de stap maken om een heel online marketing team meer datadriven te laten werken. Hiervoor zet jij de grote lijnen uit en inspireer je je collega’s.

De functie

Online data vertaal jij naar inzichten. Je inspireert collega’s om dit om te zetten naar acties, zodat ons online team steeds meer data driven te werk gaat!

Samen met je marketing intelligence collega’s zoek jij naar oplossingen voor bijvoorbeeld de regie op kanalen (omnichannel marketing), ROI op kanalen (omnichannel attributie), maar ook Next-Best-Action Marketing (on- en offline personalisatie). Met online marketeers ga je op zoek naar nieuwe inzichten en mogelijkheden en met onze e-commerce specialisten werk je de customer journey verder uit.Jij bent de spin in het web als het gaat om het verhogen van self-service en conversie door bijvoorbeeld A/B testen.

Je bent het aanspreekpunt voor vragen die te maken hebben met het verbeteren van online prestaties. Je gaat pro-actief aan de slag met cijfers en klantsignalen. Je analyseert waar verbetering mogelijk is om onze klanten beter te helpen en hoe het rendement verhoogd kan worden.
Je werkt nauw samen met je collega die technisch web analist is.

Het profiel

Als senior analist heb je:

  • een afgeronde HBO of WO opleiding
  • minimaal 3 jaar ervaring met webanalyse; het meten en monitoren van commerciële online performance
  • uitstekende kennis van Google Analytics. Kennis van Celebrus is een pré
  • kennis van datastructuren & databases en kennis over het toepassen van behavioral targeting
  • Focus op ‘actionable insights’ en een resultaatgerichte en communicatieve instelling.

Jij hebt de ambitie, de drive en het enthousiasme om te laten zien wat webanalyse allemaal kan opleveren. Jij wilt als geen ander 24/7 weten wat er op de online kanalen gebeurt en deelt dit met collega’s. Jij bent een creatieve pionier en zorgt er voor dat webanalyse verder doorontwikkeld wordt en als kerncompetentie neergezet gaat worden bij FBTO.
De klant staat bij ons voorop! Dit betekent dat wij alleen diensten ontwikkelen met toegevoegde waarde voor de klant. En die passen bij zijn of haar leven. Want niemand kent je beter dan jezelf. Dat gelooft FBTO. Jij kiest!

Jouw afdeling

Bij FBTO werk je iedere dag aan het simpeler maken van verzekeren. Dat doe je samen met 30 energieke marketingcollega’s. Jouw team – Customer Experience – is verantwoordelijk voor het zorgen van de beste klantbeleving en hoogste conversie op de online kanalen. Met de nadruk op fbto.nl en de klantomgeving. Jouw team signaleert online trends en vertaalt deze door naar customer journey’s en acties. Daarnaast geef je, gevraagd en ongevraagd, advies.

Wij bieden

Veel vrijheid om deze nieuwe functie tot een succes te maken. Als pionier kun je je helemaal uitleven om meerdere expertisegebieden in jouw rol samen te laten komen. Uiteraard bieden wij mogelijkheden voor het volgen van opleidingen en trainingen die voor jou als analist relevant zijn. We hebben een eigen opleidingscurriculum specifiek voor analisten.

Deze functie kun je invullen voor minimaal 32 uur en maximaal 36 uur per week, waarbij je dit verspreid over 4 werkdagen kan doen. We bieden mogelijkheden om ook plaats- en tijdonafhankelijk te kunnen werken. We verwachten dat je 2 a 3 dagen per week vanuit onze mooie toren in Leeuwarden werkt (bij het station) en de overige dagen vanaf een locatie die voor jou handig is.

Je kunt per direct starten. De salarisrange loopt van € 3.680 tot maximaal € 5.122 (Bruto maandsalaris o.b.v. 36 uur per week excl. eindejaarsuitkering en vakantiegeld). De uiteindelijke inschaling en hoogte van je salaris zijn afhankelijk van kennis, opleiding en ervaring.

Meer weten of solliciteren?

Voor vragen over de functie en/of de procedure kun je contact opnemen met Joyce Harleman, recruiter, door te bellen of appen naar 06 20 05 7682. Of solliciteer direct; het liefst zo snel mogelijk.

Een online assessment en een Pre Employment screening zijn standaard onderdelen van de sollicitatieprocedure.