Vacature voor Web Analist bij De Nieuwe Zaak

LogoDeNieuweZaakRGB

Denk, droom en praat jij in cijfers?

Heb jij een passie voor web analytics en is Google Analytics voor jou vergelijkbaar met een goede game? Ben jij in staat om van gegevens informatie te maken en van uitkomsten inzichten? Houd je van de dynamiek van e-commerce? Dan hebben wij de perfecte baan voor jou!
De Nieuwe Zaak zoekt een Web Analist met enkele jaren ervaring die in ons Data Driven Commerce team gaat meewerken aan het vangen van het digitale spoor van mensen. Door data, analyse en de business case van de klant samen te brengen verhogen we het rendement van de webshops van onze klanten.

Web Analist – Marketing | Voltijd | HBO/WO

Quote
Door op data te sturen verhogen we het rendement van onze klanten en zorgen we voor duurzame win-win-relaties.

Wat verwachten we van jou?

Als Web Analist adviseer en ondersteun je onze opdrachtgevers bij het optimaliseren van hun webshops door middel van het inrichten van webanalytics. We verwachten dat je analytisch bent en snel en vaardig werkt met cijfers. Je bent nauwkeurig, gestructureerd en probleemoplossend en met die vaardigheden maak je scherpe analyses en overzichtelijke dashboards. Je bent van nature nieuwsgierig en dat is jouw drijfveer om steeds nieuwe mogelijkheden en verbeteringen te vinden in de analyse van online gebruikersgedrag, campagneresultaten, A/B tests en in ad-hoc analyses, zoals salesfunnelanalyse en deviceanalyse. Je bent een teamspeler je kunt goed zelfstandig werken in een dynamische, multidisciplinaire omgeving.

Wat zijn jouw taken?

Je vertaalt de KPI’s uit het marketingplan naar de juiste configuratie van Google Analytics en Google Tag Manager en voert deze uit. Je stelt specificaties voor meetscripts op en bent verantwoordelijk voor de implementatie ervan door de engineers. Voor het monitoren, analyseren en rapporteren van web-data ontwikkel en onderhoud je dashboards. Op basis van analytics data signaleer je actief kansen en knelpunten om het rendement te verhogen en samen met de Analisten en de CRO- en Marketing-experts bedenk je acties om conversie te verbeteren.

Minimale eisen

  • WO denk- en werkniveau
  • Een aantal jaren relevante werkervaring
  • Uitstekende kennis van Excel/Google Spreadsheets en Google Analytics
  • Affiniteit met techniek (scripts, tags)
  • Kennis van HTML en Javascript is een pre
  • Kennis van trends en ontwikkelingen op het gebied van online marketing, conversieoptimalisatie, omni-channel commerce, technologieën en (online) gebruikersgedrag

Wat we jou te bieden hebben

Een baan en een werkgever waar je met trots over zult praten. Je werkt samen met collega’s aan hoogwaardige en innovatieve e-commerce projecten. De cultuur bij De Nieuwe Zaak is te beschrijven als open, eerlijk, innovatief, kwaliteit, gedreven, samen, afspraak is afspraak en plezier.

Voor je inzet krijg je een goed salaris, 27 vakantiedagen, een reiskostenvergoeding en een opleidingsbudget. Samen met jou werken we steeds aan kennisverbreding en persoonlijke ontwikkeling, want ambities zijn er om waargemaakt te worden!

Kom jij ons team versterken?

Mail dan je CV en motivatie naar Marloes van de Kuilen: vacatures@denieuwezaak.nl of bel 038-423 01 63.