Vacature voor Webanalist bij Conrad

Conrad LogoIdeeën zorgen voor vooruitgang en zijn de energie achter de techniek. Bij Conrad.nl weten we dan ook als geen ander hoe belangrijk ideeën zijn. Conrad is Europa’s grootste webwinkel op het gebied van elektronica en techniek. We zijn dé webwinkel voor elektronicafans, met een assortiment van meer dan 300.000 producten. Onze ideeën zijn onuitputtelijk en leiden ons naar ons doel: leader in e-commerce zijn!

Conrad Electronic Benelux BV is een dochter van Conrad Electronic SE Duitsland en is gevestigd in Oldenzaal. Onze producten worden via internet verkocht en verzonden vanuit ons hypermoderne distributiecentrum in Zuid-Duitsland. Dagelijks zetten onze deskundige medewerkers en de ervaren technische helpdesk zich in om de verwachting van klanten te overtreffen. Alles draait namelijk om de tevredenheid van de klant. Niet voor niets geeft men Conrad gemiddeld een 8,2 als beoordeling.

Bovendien zijn wij meerdere malen bekroond, waaronder met de Thuiswinkel Award Publieksprijs Beste Elektronica Webwinkel (2011) en met de Social Commerce Award voor het pro-actief omgaan met feedback en beoordelingen van klanten in de gehele organisatie (2010 en 2011).

Afdeling Marketing

De afdeling Marketing van Conrad focust zich op drie aspecten: traffic, conversie en retentie. De afdeling omvat specialisten op het gebied van category management, e-mail-marketing, internet, communicatie, en analyse.

Conrad Electronic Benelux BV heeft voor haar vestiging in Oldenzaal een vacature, ter versterking van ons team van data analisten, voor een:

(Senior) Webanalist (M/V)
(40 uur per week)

In deze functie ben je verantwoordelijk voor:

  • Het definiëren en meten van de KPI’s t.b.v. websites, campagnes en andere online initiatieven.
  • Het waarborgen van de inrichting van het webanalyse pakket.
  • Het opzetten en uitvoeren van analyses van online marketing acties en dit vertalen naar actionable data.
  • Het ontwikkelen en onderhouden van dashboards en standaard rapportages, op basis van de behoeften van de verschillende afdelingen.
  • Het verzorgen van analyses en rapportages bij ad-hoc acties.
  • Pijnpunten opsporen in de verschillende customer journeys t.b.v. conversieoptimalisatie.
  • In overleg met de conversieoptimalisatie expert analyseren van online gebruikers onderzoeken, MVT en AB testing.
  • Het correct meten bij de implementatie van nieuwe functionaliteiten en/of nieuwe websites.
  • Het testen van nieuwe versies van de websites op het gebied van webanalyse.
  • Samenwerking met de afdeling online marketing en marketing intelligence voor optimalisering van campagnes en product propositie.

In deze functie rapporteer je aan de Data Analist die deel uitmaakt van het Marketingteam.

Het profiel

Als (Senior) Webanalist beschik je over een afgeronde HBO/WO opleiding en heb je minimaal 2 jaar relevante werkervaring op het gebied van webanalyse, bij voorkeur in een grote e-commerce omgeving.
Je bent een zelfstarter, analytisch sterk, oplossingsgericht, proactief en vernieuwend. Ervaring met de inrichting van een webanalysepakket (bij voorkeur Omniture) is gewenst. Andere sleutelwoorden zijn: gemotiveerd, enthousiast, verantwoordelijkheid en communicatief.

Wat bieden wij?

Een afwisselende en uitdagende baan in een moderne en enthousiaste internetonderneming.

Solliciteren?

Interesse in deze uitdagende functie? En voldoe je aan de gestelde eisen? Stuur dan je Curriculum Vitae met motivatiebrief naar Manuel Golia (Personeelsmanager) via onze sollicitatiepagina.

Meer informatie?

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Paul Smeekes (Marketing Manager), telefoonnummer 088-428 54 65.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.