Vacature voor Webanalist bij Mirabeau Amsterdam

logo mirabeauHet leven van een webanalist bij Mirabeau:

Als webanalist maak je onderdeel uit van Mirabeau Insights. Dit team bestaat uit 5 mensen, waarvan een vacature. Jouw teamleaden zijn twee webanalisten en twee user experience researchers die werken vanuit de visie om kwantitatief en kwalitatief onderzoek te combineren. Je hebt een visie op verdere ontwikkeling van de dienstverlening, groei van de afdeling en je hebt de kwaliteit om hierin een leidende rol te vervullen.

Jij, een enthousiaste en data-crunchende webanalist, speelt een belangrijke rol want;

 • Je levert een belangrijke bijdrage aan het formuleren van de online doelstellingen van de klanten en de vertaling naar KPI’s.
 • Je optimaliseert implementaties van analysetools en ontwikkelt zo nodig nieuwe dashboards, rapportages en tools (i.s.m. de afdeling Development) om data op een aantrekkelijke manier te visualiseren en inzichtelijk te maken hoe online doelstellingen van de klant gerealiseerd kunnen worden.
 • Met een kritische blik vertaal je voor onze klanten de statistieken uit verschillende databronnen zoals web analytics en voice-of-customer tools, CRM en offline data en maak je pro-actief voorstellen voor optimalisatie.
 • Je vertaalt ideeën voor optimalisatie naar A/B-tests of personalisatie-experimenten. Je bent het eerste aanspreekpunt voor alle vraagstukken die te maken hebben met meten en verbeteren van de online prestaties, je adviseert de klant en je hebt een leidende rol in het creëren van nieuwe opdrachten.

Wie ben jij?

Je bent een enthousiaste expert die alles weet van verschillende digital analyticsmethodieken en tools. Daarnaast weet je data van verschillende gegevensbronnen met behulp van datavisualisatie tools zoals Tableau te vertalen tot actiegerichte inzichten. Je werkt zelfstandig, signaleert knelpunten, denkt actief mee en doet op eigen initiatief voorstellen voor de verbetering van de kwaliteit van de dienstverlening en operationele uitvoering. Je werkt nauwkeurig en gestructureerd en bent in staat je standpunten helder en overtuigend te communiceren zodat betrokken partijen vertrouwen krijgen in jouw adviezen.

Wat breng jij mee?

 • HBO/WO werk- denkniveau, bij voorkeur Marketing, Economie of Econometrie.
 • Tenminste 3 jaar relevante ervaring op het gebied van digital analytics en conversie-optimalisatie bij voorkeur in een e-commerce omgeving.
 • Kennis van pakketten als Adobe Analytics, Google Analytics en Visual Website Optimizer.
 • Ervaring in het configureren van tag management oplossingen.
 • Ervaring in op het opzetten en analyseren van A/B en multivariate testen.
 • Kennis van SEO, SEA, social media en usability.
 • Basiskennis van HTML, CSS en JavaScript
 • Ervaring met SQL en Business Intelligence Tools als Tableau of Clickview is een pré

Mirabeau?

Mirabeau is marktleider in de ontwikkeling van online platformen. Digitaal denken zit in onze code. We weten exact wat er online speelt. Sinds 2001 ontwikkelen we platformen voor marktleiders die sterk afhankelijk zijn van internet en waarop dagelijks miljoenen klanten feilloos hun weg vinden. We brengen voor de top van het Nederlandse bedrijfsleven marketing en vernieuwende technologie samen. Zo werken we bijvoorbeeld voor ING, V&D, Air France – KLM, Jumbo Supermarkten en Transavia.com.

Enthousiast?

Solliciteer dan op onze website en stuur je CV met motivatie naar onze Corporate Recruiter Paul Beets. Mocht je inhoudelijke vragen hebben over deze functie neem dan telefonisch contact op met Cyrille Rentier (Teamlead Concept & Design) via 020 5950 550.