Vacature voor Webanalist bij Nuon

Nuon is op zoek naar een

Webanalist

Wat houdt de functie in?

Als Webanalist analyseer je het online gedrag van de bezoekers van de websites van Nuon. Je versterkt onze klantkennis over deze bezoekers; waar komen deze bezoekersstromen vandaan, welke pagina’s bezoeken ze en welke transacties voeren ze uit en je vertaalt dit naar verbeterpunten. Vanuit de rapportages en analyses die je maakt, optimaliseer je de bezoekersstromen. Voor verbetering van de websites worden verschillende methodieken ingezet zoals A/B testing en multivariate testing.
Je weet hoe je de bezoekersstromen van de verschillende websites moet analyseren en optimaliseren. Je maakt hierbij dagelijks intensief gebruik van het analytics pakket Adobe SiteCatalyst. Tevens kun je gebruik maken van Tealeaf en Adobe Discover voor je analyses. Daarnaast help je je collega’s op het gebied van analyse trajecten zoals conversie attributie. Je hebt een uitgesproken mening over websites en ziet kansen om processen binnen websites te optimaliseren. Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen op Internet en kunt deze trends vertalen naar commerciële projecten.

Je verantwoordelijkheden

Als webanalist analyseer je het webgedrag. Je geeft advies aan de online marketeers om de websites/online campagnes van Nuon te optimaliseren. Op basis hiervan formuleer en initieer je optimalisatieprojecten op het gebied van online sales. Je participeert binnen multidisciplinaire projectteams en stelt diverse rapportages op die inzicht geven in de internet prestaties van Nuon. Tot slot houd je je bezig met de volgende werkzaamheden:

 • Initiëren, uitvoeren en evalueren van A/B- en Multivariate tests
 • Ontwikkelen van dashboard en rapportages op basis van de web analytics data en offline data
 • Je adviseert en ondersteunt je collega’s met betrekking tot de toepassingsmogelijkheden van web analytics
 • Je adviseert het management en opdrachtgevers op het gebied van internet processen op basis van de cijfers, analyses en rapportages die je maakt
 • Uiteraard is er ruimte voor eigen inbreng; je volgt de ontwikkelingen op de markt op de voet en signaleert tegelijkertijd kansen zodat je proactief je collega’s kunt adviseren

Functie profiel

Voor deze functie zijn we op zoek naar een kandidaat met passie voor het online marketing vak. Je kent je weg in de wereld van web analytics en bent op de hoogte van de trends en ontwikkelingen op dit gebied. Je bent commercieel en hebt een sterke focus op de klant en het resultaat. Daarnaast ben je enthousiast, pro-actief, analytisch en beschik je over uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden.
Tot slot voldoe je aan het volgende profiel:

 • HBO/WO werk- en denkniveau, bij voorkeur opleiding in een marketing- of commerciële richting
 • Minimaal 5 jaar werkervaring waarvan 2 jaar in web analytics
 • Passie voor statistiek en analyse
 • Ervaring met web analytics tools als Adobe SiteCatalyst en Google Analytics
 • Ervaring met A/B- en Multivariate testing tools als Adobe Test & Target en Google Website Optimizer
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal zowel mondeling als schriftelijk
 • Basis kennis SQL is een pre

Wat bieden we?

Wanneer je bij Nuon komt werken, kom je in een ondernemende, uitdagende en open cultuur terecht waarin je de mogelijkheid hebt om jezelf verder te ontwikkelen. We bieden daarnaast een marktconform salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Meer informatie?

Klinkt dit interessant? Je kunt hier solliciteren voor de functie van webanalist bij Nuon. Voor meer informatie over de vacature of het sollicitatieproces kun je contact opnemen met recruiter Martine van de Vorst op telefoonnummer +31 6 55 38 65 95.

De organisatie

Nuon is een energieonderneming die met 6.000 medewerkers ruim 2,3 miljoen consumenten, bedrijven en organisaties bedient in Nederland. Een betrouwbare, betaalbare en zo schoon mogelijke energielevering staat daarbij centraal. Nuon produceert en levert gas, elektriciteit, energiegerelateerde producten, warmte en koude en helpt haar klanten om het energieverbruik te beperken. Nuon is onderdeel van Vattenfall.

Nuon werkt met preferred suppliers, acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.