Web Analytics Championship, toon je WA vaardigheden!

Elk jaar organiseert de Web Analytics Association een wedstrijd waarin Web analisten hun vaardigheden kunnen tonen. Het doel van de wedstrijd is om de data van www.webanalyticsassociation.org te analyseren en te vertalen naar inzichten om de website te verbeteren. Dit jaar hebben ze drie verschillende tools die je kunt gebruiken namelijk:

  • Google Analytics
  • Yahoo! Analytics (vooraf Indextools)
  • Webtrends
Sample badge waa

De eerste vijf plekken mogen een afbeelding van een badge op hun website plaatsen. Daarnaast krijgt de winnaar een vrijkaart voor de E-metrics converentie. De wedstrijd is 2 juli van start gegaan en je moet uiterlijk 16 augustus je inzending opsturen. Overigens moet je wel lid van de Web Analytics Association zijn om mee te mogen doen.

Vorig jaar heeft Clickthinking uit Zuid Afrika de eerste prijs in de wacht gesleept. Zij wisten toen de Web Analytics data aan te vullen met andere databronnen en hun boodschap met een vleug humor over te brengen. Vorig jaar eindigde ook een Nederlandse partij in de top 5; User Intelligence wist toen de vierde plek binnen te slepen. Wie van ons gaat dit jaar de Nederlandse eer verdedigen?

Reacties (3)

Reacties zijn gesloten.