Webanalisten.nl zoekt enthousiaste student / (eind)redacteur

Op Webanalisten.nl delen we sinds 2008 veel (praktijk) inzichten op het webanalyticsvakgebied (meten, analyseren en optimaliseren). In de loop van de jaren is de frequentie van artikelen die verschenen op webanalisten verlaagd (in den beginnen verschenen er zelfs meerdere berichten per dag!) en de omvang van de artikelen vergroot. Sinds het redesign van 2011 werken we nu met een vast redactieteam dat bestaat uit Ton, Jan, Egan, Martijn en ikzelf, waardoor er een continue stroom van (zwaardere) artikelen is.

Maarrr, we willen meer. We willen vollediger zijn. Berichten over wat er speelt in ons vakgebied, mooie cases publiceren en onderzoeksrapporten samengevat weergeven. Sinds vorig jaar hebben we ook ondersteuning aan de commerciële kant, nu zoeken we uitbreiding aan de redactie kant.Voor de rol van (eind)redacteur, van ongeveer 16 uur per week, zoeken we zelfstandig werkende student(en). Studenten die een bijbaan zoeken, maar wellicht ook studenten die hier een stage in zien. We verwachten van deze persoon dat hij/zij zelfstandig kan werken, een goede schrijver is en affiniteit heeft met het vakgebied.

Waar komen we nu niet genoeg aan toe waar we jouw hulp bij kunnen gebruiken:

  • Het dag-tot-dag volgen van alles wat er in de webanalyticswereld gebeurt en daarover (leuke/interessante) artikelen schrijven, publiceren en reageren op comments.
  • Onze posities in Google bijhouden en verbeteringen in content doorvoeren om meer verkeer vanuit Google te krijgen.
  • Bijhouden welke onderwerpen populair zijn en ook de andere schrijvers van deze informatie voorzien.
  • Het inhoudelijk beoordelen van artikelen van anderen en feedback geven aan de betreffende auteur.
  • Op zoek gaan naar interessante whitepapers / onderzoeksrapporten, deze lezen en plaatsen, aangevuld met je eigen visie op het onderwerp.
  • Bijhouden van het Twitteraccount, onze Facebookpagina en meedenken over de uitbreidingsmogelijkheden op deze platformen.

Lijkt het je leuk om één of meerdere van bovenstaande punten op te pakken? Neem dan contact met ons op door te mailen naar reinout@webanalisten.nl. Werkschema, locatie, begeleiding en beloning bepalen we samen.