2011, het jaar van de snelheid

Tijdens het Google Analytics User Conference zei André Scholten: “2011 wordt het jaar van de snelheid” en hij gaf met een aantal slides aan wat het belang hiervan kan zijn op een website.

Onderzoeksresultaten vertellen het je, sneller = beter

Wellicht ben je nog niet overtuigd. Bekijk dan eens de volgende onderzoeksresultaten.

  • Facebook pagina’s die 500ms langzamer zijn resulteren in een daling van 3% qua pageviews, 1000ms zorgt voor een 6% daling.
  • Als Amazon de pagina laadtijd met 100ms verhoogd verliezen ze 1% aan verkopen.
  • Als Google de pagina laadtijd met 500ms verhoogd, hebben ze 25% minder zoekopdrachten.
  • Shopzilla verlaagde de pagina laadtijd van 7 naar 2 seconden en realiseerde hiermee een 7% – 12% stijging in het conversiepercentage, een verhoging van het aantal pageviews van 25% en een 50% daling in de kosten voor de webservers.
  • Als Yahoo de pagina laadtijd met 400ms verhoogd zien ze een 5% – 9% daling in het totale verkeer.
  • Toen Firefox de laadtijden verlaagde met 2,2 seconden zagen ze eenverhoging in het aantal downloads van 15.4%.
  • Een vertraging van 1 seconde in Bing zorgt voor een daling van 2,8% in omzet, 2 seconden leidt tot 4,3%.
  • Hotmail ontdekte dat een 6 seconden vertraging leidde tot een daling van 40 miljoen advertentievertoningen, wat omgerekend $6.000.000 in advertentieinkomsten kost.

Gebruik de asynchronous Google Analytics Tracking Code

Nu overtuigd? Het kan dus zeker lonen om hiermee aan de slag te gaan. Gebruik je Google Analytics, gebruik dan in ieder geval de nieuwe code (asynchronous). Hieronder zie je visueel weergegeven wat het verschil in laden is van beide Google Analytics Codes.

Tip: gebruik WebPageTest

Overweeg eens om WebPageTest (gratis tool) te gebruiken en ontdek hoe jouw site wordt geladen. Bespreek dit met een developer en bepaal samen waar je winst kunt behalen. Een beetje snellere site kan al veel meer omzet betekenen.

Met deze tool kan je ook de concurrenten analyseren en vergelijken met je eigen laadtijd. Je kan zelfs het laden van de verschillende websites tegleijk bekijken middels videobeelden.

Reacties (8)

Reacties zijn gesloten.