Clicktale komt met gratis webformulier analyse

Al enige tijd testen we op deze website ook met Clicktale.com. Een tool waarmee je op kleine schaal gratis, of anders tegen een kleine betaling per sessie van een bezoeker alle muis en toetsenbord interactie op je webpagina als een film kunt terugkijken. Ik werd op deze tool gewezen door een reactie op de review van robotreplay, een soortgelijke tool, maar waar ik veel klaagde over het enkel op sessie niveau gegevens kunnen terugzien. Veel data, weinig inzicht. Clicktale heeft wel een aantal presentatielagen op groepsniveau (onder andere een heatmap), maar ik sta daar nog niet echt over te juichen (de recensie, met een leuk privacy issue volgt later deze week).

Nu heeft Clicktale afgelopen week echter een flinke stap vooruit gezet door te komen met “form analytics“. Alle data die zij bij formulieren nu op sessie niveau opslaan wordt vertaald naar bruikbare inzichten. De volgende 3 (aanklikbare) schermen zijn daarbij het meest relevant:

Tijdsduur per veld Lege velden Opnieuw ingevulde velden
Clicktale time report Clicktale blank field Clicktale Refill

Mooi duidelijke grafieken die in één oogopslag aangeven waar de bottle necks zitten. Mijn tip: veel gebruiken: veel leren. Nog 1 minpuntje. Je hebt zover ik heb kunnen vinden geen inzage in het aantal bezoekers per formulier stap en daardoor ook niet het aantal afhakers per formulier stap. Lees meer informatie op het eigen weblog van Clicktale in het volledige artikel over webformulier analyse.

Reacties (3)

Reacties zijn gesloten.