Vacature voor E-commerce Analist bij De Lage Landen

De Lage Landen is een internationale aanbieder van hoogwaardige programma’s op het gebied van asset based en consumer finance producten.
Met ons brede pakket van (vendor-)leasing, carleasing en debiteuren-financieringsproducten helpen wij onze klanten met het vergroten van hun marktaandeel, winstniveau en het bereiken van hun strategische doelen.
De Lage Landen heeft kantoren en samenwerkingsverbanden in meer dan 35 landen en heeft meer dan 5.000 werknemers in dienst.
Voor de Global Business Unit Financial Solutions (FS) in Eindhoven zoeken we een energieke en accurate E-commerce Analist voor de FS e-commerce activiteiten van FS, waaronder Freo en Leaseloket.

  • Minimaal een HBO-niveau, 3 à 4 jaar relevante werkervaring en ervaring met data analyse.
  • Ervaring met online analyse pakketten als Google Analytics en/of Webtrends.
  • Ervaring met websiteoptimalisatie, A/B- en multivariatie testing tools.
  • Ervaring met MS Access en/of Hyperion Intelligence Designer, bij voorkeur ervaring met SQL.

Kom jij als ervaren E-commerce Analist een belangrijke bijdrage leveren aan het commerciële succes van Freo en Leaseloket?

Met je ijzersterk cijfermatig inzicht en goed ontwikkeld analytisch vermogen ondersteun je de organisatie met je scherpe analyses van de cijfers van de e-commerce activiteiten. Je gaat aan de slag met het continue optimaliseren van Freo.nl en Leaseloket.nl. Daarbij sta je er nooit alleen voor, je werkt in een goed geolied en multidisciplinair team waarin jij mede verantwoordelijk bent voor het verbeteren van de (online) proposities voor onze klanten.
Op een proactieve manier verschaf je relevante inzichten over het online klantgedrag, je analyseert de resultaten van online en offline campagnes en sales funnels. Maar we kijken ook uit naar je analyses van de ‘usability’ en commerciële effectiviteit van de site en naar je voorstellen voor de optimalisatie van de e-commerce processen.

Kortom: analyseren, rapporteren, adviseren en optimaliseren, daar draait het om, daar ligt jouw kracht. Om te kunnen scoren in deze uitdagende functie, moet je de nodige bagage meenemen.

  • Je staat bekend om je methodische en accurate werkwijze. Om je uitgesproken commerciële instelling en goede communicatieve en sociale vaardigheden.
  • Je hebt ruime ervaring en kennis van relevante online reporting tools, database programma’s en analyse software.
  • Uiteraard ben je een echte teamspeler die graag samenwerkt met andere disciplines en afdelingen.
  • Een 9 tot 5 mentaliteit is bij jou ver te zoeken en je krijgt – net als wij – energie van commercieel succes.

Heb jij ervaring met e-commerce, bij voorkeur binnen de financiële dienstverlening? En ben je als geen ander in staat om cijfers te vertalen naar aansprekende resultaten? Maak een stap in je carrière en kom ons team in Eindhoven versterken.

Screening

Overeenkomstig de Nederlandse wet- en regelgeving zijn alle financiële dienstverleners zoals banken en (pensioen) verzekeraars verplicht om nieuwe werknemers te screenen. In het kader van deze regelgeving wordt vastgesteld of een sollicitant voldoende betrouwbaar is voor een specifieke functie.

Interesse?

Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Eric Govaarts, Recruiter Manager, via +31 (0)40 2339249.