Vacature voor Web Analist bij NS

logo NS

Hier ga je werken

Je gaat werken in het team van E-Sales van NS International, een onderdeel van NS Reizigers. NS International is verantwoordelijk voor de verkoop van internationale treinreizen. De website is ons primaire kanaal binnen een omnichannel omgeving.

NS International is op zoek naar een

Web Analist
Amsterdam / fulltime

Wat ga je doen?

Als Web Analist ben je vooral verantwoordelijk voor een continue focus op omzet, conversie & traffic optimalisatie en het analyseren van bezoekers- en klantgedrag op de website van NS International. Op basis van deze analyses doe je pro-actief voorstellen aan jouw E-sales collega’s ter verbetering van de website en laat je (achteraf) zien of de verbeteringen ook daadwerkelijk tot conversie & omzet verbetering hebben geleid. Samen met je content management collega’s voer je A/B testen uit en voorzie je hen daarbij van kwalitatief/kwantitatief inzicht. Ook product managers (marketing) van de verschillende carriers (waaronder Thalys, ICE, Eurostar, etc) zullen de samenwerking met jou opzoeken om te begrijpen wat hun klanten op de website doen. Ook hier is de verwachting dat je hen proactief inzicht aanbiedt. Om een compleet beeld te krijgen van klanten werk je ook nauw samen met de diverse (marketing) data analisten. Daarnaast ondersteun je de (online) marketeers met betrekking tot lopende campagnes en acties. De basis van jouw werkzaamheden worden bepaald door het gebruik van tools waaronder Google analytics en de Web Performance Monitor, professioneel tagmanagement en periodieke rapportages ten aanzien van de belangrijkste website KPI’s.

Waar ben je goed in?

Je hebt een afgeronde WO/HBO opleiding en minimaal 3 jaar werkervaring als Web Analist binnen een vergelijkbare omgeving. Daarnaast heb je aantoonbaar passie voor e-commerce en data analyse. Logischerwijs beschik je over goede adviesvaardigheden en een scherp, analytisch vermogen. Gezien jouw werkervaring gaan we ervan uit dat je kennis hebt van Google Analytics, Excell en tag management technieken. Je bent een team player, enthousiast, proactief en gericht op resultaat. Met je innovatiegedreven mentaliteit vorm je de perfecte versterking van het E-sales team.

Vind je dit interessant?

Als je het interessant vind om onze distributie strategie en de verdere professionalisering van onze website een ‘boost’ te geven met jouw analyses en inzichten, dan is dit een baan voor jou!

Interesse?

Sollicitaties voorzien van CV en motivatiebrief ontvangen wij graag via onze sollicitatiepagina.

Wil je meer informatie over deze functie, neem dan gerust contact op met onze recruiter Barbara Peeters (030-2353646).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.