Vacature voor Webanalist bij ABN AMRO

ABN AMROJouw Webanalyse expertise staat garant voor het maximaliseren van klanttevredenheid en conversie!

Je ontsluit met onze state-of-the-art webanalyse tools het online klantgedrag en vertaalt deze data naar actiegerichte inzichten en informatie. Daarmee speel je een cruciale rol in een omgeving die gericht is op continue optimalisatie van de online en mobiele dialoog en de klanttevredenheid.

Vertel ons jouw verhaal. Wij zijn benieuwd! Als je goed bent, kun je bij ons nog beter worden. Dat beloven wij je. Dit is je kans om de professional te worden die je wilt zijn.

Hoe ziet je werk eruit?
Als Webanalist werk je in een Optimalisatie team om de online en mobiele dialoog te verbeteren. Zo’n team bestaat uit specialisten op het gebied van o.a. Conversie Optimalisatie, Webanalyse, Webmarketing, User Experience Design, Webredactie, Marketing en Products. Het optimalisatie proces begint en eindigt met jouw analyse.

Veelvuldig gebruiken we A/B-testen om klantinzichten te verkrijgen en het verschil in rendement tussen oude en nieuwe situatie in kaart te brengen.

Als Webanalist werk je ook nauw samen met de Marketinganalisten om webanalytics en CRM-data te combineren. Hiermee willen we een steeds completer, beter en actueler beeld van de klant schetsen. Op basis van dit beeld signaleren we kansen en brengen deze proactief onder de aandacht bij de klant.

De resultaten van deze activiteiten en overall gegevens v.w.b. de performance van web, mobiel, internet bankieren en social media presenteer je periodiek in rapportages, kennissessies en afdelings-bijeenkomsten.

Je neemt deel aan projecten en schakelt met IT over de inrichting van de webanalytics tooling en meetcode.

Wie ben jij?
Je bent analytisch sterk, beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en je bent een teamplayer. Met je ambitie en passie voor je vak bouw je graag aan een “centre of expertise” op het gebied van webanalytics en optimalisatie waar de klantbeleving en het resultaat centraal staan. Je hebt aantoonbare resultaten geboekt in een soortgelijke functie. Relevante ervaring op het gebied van webanalyse en conversie-optimalisatie is een must.

Check je profiel:

  • HBO/WO werk- en denkniveau.
  • Minimaal 4 jaar ervaring in een soortgelijke functie.
  • Uitgebreide kennis van webanalyse pakketten, bij voorkeur Adobe Sitecatalist, Discover en Test & Target.
  • Up-to-date kennis van ontwikkelingen op het gebied van webanalyse en conversie optimalisatie.
  • Gedreven om nieuwe ontwikkelingen op online en mobiel vlak te volgen en toe te passen.
  • Teamplayer.

Wie zijn wij?
De afdeling Webanalyse & Optimalisatie bestaat uit 3 Optimalisatie Specialisten, 4 Webanalisten en een Manager. Naast Optimalisatie en Analyse is de afdeling ook verantwoordelijk voor Search (Adwords en Natural search). Het is een van de vijf afdelingen van Internet & Mobiel. De afdelingen met wie je het meest samenwerkt buiten Internet & Mobiel zijn Marketing, Producten en IT.

De sfeer op de afdeling is informeel en actiegericht. Met veel enthousiasme wordt iedere dag opnieuw gewerkt aan het verbeteren van de online kanalen voor de klant. We willen daarbij toonaangevend in de markt zijn.

Als bank Anno Nu zijn we trots op het innovatieve en visuele karakter van onze Mobiele Apps. Bij de ontwikkeling van de nieuwe website hebben we deze mobiele ervaring naar het ‘vaste’ internet vertaald in onze Internet Bankieren toepassing. Beide innovaties dragen substantieel bij aan de verhoging van onze klanttevredenheid.

Werken bij ABN AMRO betekent nog beter worden in wat je doet. Wij begrijpen klanten, vertalen hun ambities naar gemeenschappelijk succes en verdienen zo vertrouwen. We willen dat onze klanten onze producten begrijpen. Dat betekent dat we soms ‘nee’ verkopen als het risico van een product voor een klant te groot is. Klantbelang is ook: een overzichtelijk productaanbod bieden. En: helder communiceren. Bankieren is ons vak, de wereld onze uitdaging.

Wat bieden wij je?
Een professionele omgeving die vraagt om jouw talent, drive en ambitie. In de dynamische digitale omgeving kun je jezelf verder ontwikkelen. In deze zelfstandige functie krijg je de vrijheid om het werkterrein verder uit te bouwen.

Salarisindicatie voor deze functie is tussen de 50K en 65K all-in op basis van 36 uur.

Solliciteren of meer weten?
Ben je geïnteresseerd? Reageer dan nu online op deze vacature! Voor meer informatie, neem contact op met Bob Kern, Senior Recruiter, 06-83551248. Wij maken graag kennis met je.