Vacature voor Senior Webanalist bij Kramp

KrampSiebert & Wassink Personeelsadvies is voor Kramp op zoek naar een

Senior Webanalist (fulltime)
met passie voor online klantengedrag
Standplaats: Varsseveld

Functieprofiel

Onze opdrachtgever, Kramp, maakt gebruik van een zeer divers pallet aan (digitale) verkoopmogelijkheden. Als Senior Webanalist lever je een belangrijke bijdrage aan de verhoging van de effectiviteit van de online sales, marketing en communicatie van Kramp. Je maakt analyses met betrekking tot de webshop, onderzoekt het surfgedrag en vertaalt je bevindingen naar verbetervoorstellen. Met je ervaring en kennis zorg je voor verdere professionalisering binnen Kramp op je vakgebied. Je werkt nauw samen met een collega Webanalist en rapporteert aan de Teammanager Marketing Projects.

Verantwoordelijkheden

 • Analyse van klantengedrag. Daartoe maak je optimaal gebruik van methodieken en systemen om de klantkennis over bezoekersstromen te versterken
 • Het analyseren en interpreteren van de web analytics
 • Het adviseren van het management over verbeteringstrajecten zodat het online rendement wordt verhoogd
 • Het onderzoeken van bottlenecks en initiëren van kansen voor optimalisatie van de e-commerce
 • Het onderzoeken van digitale communicatie, inclusief het raakvlak tussen offline en online, en opstellen van verbetervoorstellen
 • Optimalisatie van de gebruikersvriendelijkheid, gemak en duidelijkheid van e-commerce activiteiten
 • Het verzorgen van managementrapportages, dashboards en presentaties

De functie is een prachtige uitdaging voor een ervaren Webanalist die analytisch en cijfermatig is ingesteld, initiatieven toont en zelfstandig, pro-actief analyses uitvoert. Je bent in staat om de verstaalslag te maken van een analyse naar verbetervoorstellen en zorgt voor verdere professionalisering van je vakgebied binnen Kramp. Je krijgt volop de ruimte om ideeën uit te werken en kennis toe te passen. Daarbij kom je te werken in een internationale omgeving met mooie ontwikkelkansen.

Wij vragen

 • Een afgeronde HBO of WO opleiding
 • 3 tot 5 jaar ervaring als Web-Analist en toe aan de volgende stap
 • Ruime ervaring met het analyseren en interpreteren van web analytics
 • Uitgebreide kennis van (web) analyse tools
 • Kennis van marktanalyse is een pre
 • Goede beheersing van de Nederlandse, Engelse en Duitse taal
 • Goede communicatieve vaardigheden; zowel met betrekking tot informatievoorziening richting management als samenwerking in (project) teams

Bedrijfsomschrijving

Onze klant, Kramp, is één van de grootste en snelst groeiende technische groothandel in Europa. Kramp onderscheidt zich als een one-stop leverancier van de rest van de markt door het bieden van toegevoegde waarde als technisch specialist en als strategische partner. Dankzij de snelle groei is Kramp nu actief in 16 Europese landen. Ondernemerschap is een belangrijke factor in het succes van Kramp. Zonder de passie, het enthousiasme en de gedrevenheid van meer dan 1.400 medewerkers, zou Kramp dat niet kunnen waarmaken. Het zijn immers de mensen die het bedrijf maken. Toen, nu en straks. Dat is Kramp. En dat beschouwt Kramp als de basis van haar kwaliteit.
Kramp is een ambitieuze, hard groeiende en financieel gezonde organisatie. Je mag van Kramp daarom het nodige verwachten. Kramp hecht veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling. Dit roepen ze niet alleen, maar dat maken zij ook waar.

Geïnteresseerd?

Siebert & Wassink Personeelsadvies is door Kramp gevraagd te ondersteunen bij het maken van de juiste keuze en verzorgt derhalve de werving- en selectieprocedure voor de Senior Webanalist.

Neem voor meer informatie contact op met Joris Wassink (06 – 250 460 70). Ook kun je een korte sollicitatiebrief met een actueel CV sturen naar: info@siebertwassink.nl.