vacature webanalist

Vacature webanalist – Gemeente Nieuwegein

Gemeente Nieuwegein is op zoek naar een:

webanalist – 20 uur per week Vaste formatie – schaal 10 – Nieuwegein

vacature webanalist

Bouw mee aan het online imago en de dienstverlening van de gemeente Nieuwegein. Als Webanalist speel je hier dé sleutelrol in. Met jouw actiegerichte (data-gedreven) adviezen, voeren we gerichte verbeteringen door. Heb je zin om doelgericht én zichtbaar bij te dragen aan de bloeiende Nieuwegeinse samenleving? Dan is dit jouw kans!    

Kom bij ons werken als Webanalist

Wij verwelkomen je graag als Webanalist bij onze gemeente. Het leuke is: jij wordt onze allereerste Webanalist! Dit biedt jou ook de kans om deze rol, samen met ons, vorm te geven zodat we optimaal aansluiten (en vooruit lopen) op de behoeften.

Als Webanalist genereer je, op basis van (web)data, heldere inzichten. Dit zodat de redactie de online dienstverlening gericht kan vernieuwen en verbeteren. Daarmee speel je een cruciale rol in het data-gedreven werken. Jij bent in staat om het grotere geheel van de gemeente in het oog te houden. Je presenteert je bevindingen gestructureerd en praktisch: uiteindelijk gaat het er om wat we concreet met jouw advies kunnen gaan doen.  

Een aantal werkzaamheden op een rij:

 • Onderzoeken en analyseren van de online klantbehoefte met betrekking tot informatie en het gebruiksgemak. Dit doe je over een langere periode waardoor trends zichtbaar worden;
 • Het maken van verbetervoorstellen op het gebied van klantcommunicatie en digitale dienstverlening;
 • Het vertalen van analyses en inzichten in overzichtelijke, inzichtelijke en actiegerichte dashboards en rapportages;
 • Samen met de webontwikkelaar zorg je voor meetcodes van online-applicaties, zodat het gebruik gemeten kan worden.

Nieuwegein bruist van de energie en is volop in ontwikkeling

De prioriteiten die Nieuwegeiners voor hun stad stellen, en waar we de komende jaren op inzetten, zijn vertaald naar vier speerpunten:

1. Verbonden met de stad, verbonden met elkaar
2. Fijn en groen wonen; een levendig centrum
3. Een toekomstbestendige stad voor jong en oud
4. Een bedrijvige stad in een sterke regio.

We hebben de ambitie om een professionele, veerkrachtige en toekomstbestendige organisatie te zijn, met dienstverlening als motor van organisatieontwikkeling. Een organisatie waarbij iedereen zich thuis voelt en mee kan doen.

Met wie ga je samenwerken?

De Stadswinkel is je thuisbasis. Dit is dé plek waar veel (digitaal) klantcontact van de gemeente Nieuwegein plaatsvindt. Je komt te werken in het webteam, bestaande uit een contentmanager, een functioneel beheerder en een of twee webredacteuren. De samenwerking met team communicatie is intensief. Het team staat voor uitvoering van een professionele en optimaal klantgerichte digitale dienstverlening. Het webteam is in de organisatie een verbindende factor en draagt bij aan de doorontwikkeling naar een sterke frontoffice. Als Webanalist werk je met verschillende collega’s van diverse afdelingen samen.

In een open, laagdrempelige sfeer staan de collega’s altijd voor elkaar klaar. We vinden het belangrijk om het beste in mensen naar boven te halen. Zo kan iedereen zijn of haar talenten maximaal inzetten voor de stad, de organisatie, de afdeling en het team.

Ben jij onze webanalist?

 • Je hebt een afgeronde relevante hbo-opleiding;
 • Je hebt ervaring/ kent onze tools: Piwik Pro, Obi4wan, Statistiekenmodule E-formulieren Kodision;
 • Je hebt een groot analytisch vermogen en weet alles van statistiek. Je weet jouw inzichten praktisch te vertalen naar actiegerichte dashboards en rapportages;
 • Je beschikt over goede adviesvaardigheden en stemt deze af op je doelgroep/klant.

Ervaring is mooi mee genomen, maar talent ook! Overtuig ons dat deze rol jou op het lijf geschreven is én ga aan de slag als Webanalist bij de gemeente Nieuwegein.

Wat krijg je van ons?

Je gaat werken voor een veelzijdige stad. We zijn trots op onze historie, terwijl we de blik stevig op de toekomst richten. De organisatie staat open voor jouw ideeën en de lijnen zijn kort, ook richting de bestuurders. Dat zie je terug in ons moderne, open Stadshuis. Daar maken we graag een plek voor jou! Verder hebben we voor je:

 • een salaris van maximaal €4.450 bruto (schaal 10);
 • na één jaar een vast contract;
 • een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris dat je vrij kunt besteden aan de beschikbare doelen, passend bij jouw persoonlijke wensen;
 • een professionele werkomgeving waar we aandacht hebben voor jouw persoonlijke ontwikkeling;
 • de mogelijkheid om thuis te werken (of op één van onze andere locaties).
 • prima secundaire arbeidsvoorwaarden.

Meer informatie

Wil je meer informatie over deze functie? Neem contact op met Bas van Rens, Contentmanager a.i. Dit kan (i.v.m. de vakantieperiode) tot 3 augustus telefonisch via 06 3911 5203. Vanaf 3 augustus per e-mail (b.vanrens@nieuwegein.nl), je ontvangt een reactie op 17 augustus.

Solliciteren?

We nodigen je van harte uit om te solliciteren! Wanneer we je uitnodigen voor een kennismaking, dan vragen we je om een analyse van data te maken, een advies hierover te maken en deze aan ons te presenteren.

Je kunt op deze vacature reageren tot en met woensdag 19 augustus 2020.

Solliciteren

Deze vacature is intern en extern tegelijkertijd uitgezet. Wanneer er interne kandidaten reageren, dan worden deze als eerst bekeken en beoordeeld.

Maatregelen coronavirus

De gemeente Nieuwegein volgt de richtlijnen van het Rijk en het RIVM om verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan. Binnen deze kaders maken we afspraken over de sollicitatieprocedure waar we ons allemaal goed bij voelen. Dit kan betekenen dat het sollicitatiegesprek online wordt gevoerd of in een grote zaal in het Stadshuis. Solliciteer vooral op deze vacature. We verwelkomen je graag als nieuwe collega!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.