Visual Website Optimizer, doorbraak in MVT/AB testing?

Multi variatie testen en a/b testen worden steeds meer gebruikt. Helaas is het niet altijd zo eenvoudig om een test op te zetten en uit te voeren. Ook kosten de meeste pakketten nog veel geld. Naast Google Website Optimizer is er nu nog een pakket (software as a service) dat gratis mvt en a/b test functionaliteit aanbiedt, en hoe! Via een simpele what-you-see-is-what-you-get editor kan je testen opzetten. Het pakket heet Visual Website Optimizer en is gemaakt door Wingify (blog: het lezen waard). De test wordt actief door één (soms twee) stukje(s) javascript code op de te testte pagina te plaatsen.

Demo

Mijn collega Mesut Karaman attendeerde mij op deze tool. Als je de demo doorloopt zie je gelijk wat de mogelijkheden zijn. Je kunt kiezen voor een multi variatie test of a/b test. Vooral de multi variatie test mogelijkheid verbaasde mij, maar het werkt!

Ook testen?

Aanmelden kan hier en je gebruik daarbij de invitecode: carsonified.

Live test

Op dit moment test ik deze pagina waar je nu naar kijkt, om te kijken of het werkt. Kijk dus niet raar op wanneer je een rare pagina/variatie (op dit moment alleen de titel) te zien krijgt, dit is onderdeel van de test.

Doorbraak?

De eenvoud waarmee je een test kunt opzetten (en previewen) vind ik een doorbraak. Helaas weet ik niet hoe de performance is van de service. Omdat de variaties niet op je eigen machine(s) gehost worden, maar extern, kan dit nadelig zijn voor de laadtijd van de pagina die je test (en daarmee je test beïnvloeden). Om hier een goed antwoord op de kunnen geven zullen we dus eerst de software goed moeten testen 😀

Ik zeg: Happy testing en ik hoor graag jullie mening / ervaringen.

Reacties (13)

Reacties zijn gesloten.