Infographic over de marktaandelen van Google Analytics

Google Analytics wordt door Google omschreven als het bieden van “Top-klasse webanalyses”. Het is een van de meest gebruikte gratis web analytics tools, met een brede groep gebruikers zowel wat betreft de grootte van de organisatie waar zij voor werken, alsook de ervaring van de gebruikers. Web Analytics World deelde een interessante infographic over het gebruik van Google Analytics.

De onderstaande infographic komt van Target Online Marketing. TOM wilde zien in welke mate Google Analytics opgepikt wordt en hebben W3Techs (die in informatie voorzien over het gebruik van verschillende type technologiën op het web) gevraagd om de Google Analytics gebruiksstatistieken. De volgende data is gebaseerd op deze gegevens.

Het eerste dat opvalt is dat Google Analytics gebruikt wordt door 81,4% van alle websites waarvan W3Tech bekend is met de gebruikte bezoekersanalyse tools; dat is meer dan 55% van alle websites, en dit is wereldwijd, niet slechts op één continent.

Google Analytics lijkt over alle continenten een bepaalde lijn te hebben bereikt, waar alleen in Azië als continent minder dan 50% Google Analytics gebruikt. Deze consistentie is echter niet over alle domeinnamen gelijk. Zo heeft .travel bijvoorbeeld een bereik van 74,6% en wordt op .mobi websites de 30% niet eens gehaald.

Wat denk jij? Mist er nog informatie die je graag in deze infographic zou willen zien, of heb je een vraag over de data die we hier zien?

Wie gebruikt Google Analytics (2012)