Google Website Optimizer Update

Deze week maakte Google melding van enkele updates voor Google Website Optimizer. Het is vanaf nu bijvoorbeeld mogelijk om slecht presterende variaties direct van de test uit te sluiten. De updates:

Combinaties uitsluiten: Het is nu mogelijk om combinaties tijdens de test uit te schakelen. Ze rouleren dan niet meer mee in de test. Dit is een voordeel wanneer je veel variaties test op een website waar niet veel bezoek op komt. Door combinaties die slecht presteren uit te sluiten kan je met minder verkeer, in een kortere periode, meer variaties testen.

Offline validatie bij A/B tests: Soms bereid je een test voor op pagina’s die nog niet live te benaderen zijn. Deze pagina’s wil je wel laten valideren door Google Optimizer. In het verleden had je het probleem dat je bij A/B tests pas kon valideren op het moment dat de pagina echt live stond, nu is het ook mogelijk om de broncode van pagina die je gaat testen te valideren. De pagina hoeft dan niet meer live te staan, je kunt eenvoudig de broncode copy/pasten en valideren maar!
(update: toegevoegd dat het hier alleen gaat om de toevoeging van offline validatie voor A/B tests)

Heldere rapportage: De rapportage in Google Optimizer is verbeterd, waardoor de ‘winnaars’ van de test duidelijker in beeld gebracht worden, waardoor je sneller de juiste conclusies zal trekken.

Betere rapportage

Lees meer:
One of Your Biggest Website Optimizer Peeves has been Pruned (Official Google Blog)
New features in Website Optimizer (Inside Adwords Blog)

Reacties (2)

  1. andre.scholten@gmail.com'

    De offline validatie is niet geheel nieuw, multivariate tests kunnen al heel lang zo gevalideerd worden. Nieuw is dat het nu ook bij A/B tests kan 🙂

  2. reinoutw@hotmail.com'

    Ah dat verklaart de boel 🙂 Ik verbaasde me er al over dat in de FAQ van Google zelf stond dat A/B tests uitgesloten waren, terwijl op de blogs er juist over A/B tests werd geschreven. Duidelijk nu, de FAQ loopt achter, ik pas mn bericht aan.

Reacties zijn gesloten.